fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 13 september 2019 20:59

Olieprijs lager gesloten

 De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten, waarbij zorgen over de stijgende ruwe olie-voorraden, een mogelijke tijdelijke versoepeling van de VS-China-tarieven, overschaduwden.

"Tekenen van stijgende voorraden drukten echter op het sentiment. "De angst voor een stijgende aanvoer van olie winst aan kracht te midden van aanhoudende onzekerheid over het handelsbeleid van de Verenigde Staten en China, Brexit en Amerikaanse sancties op de Iraanse olie-export", zei marktanalist van Robbie Fraser van Schneider Electric.

Producenten maken zich zorgen over een mogelijke de-escalatie van de spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten, na het vertrek van de nationale veiligheidsadviseur John Bolton. Dit zou volgens marktvolgers kunnen leiden tot een versoepeling van de sancties, waardoor de olie-aanvoer uit het land weer op gang komt, wat tot druk leidt op de olieprijs.

"Trump kan de sancties opheffen als een goed gebaar in aanloop naar onderhandelingen, of hij zou kunnen onderhandelen over beëindiging van de sancties tijdens een top met de Iraniërs", zei analist Robert Yawger van Mizuho USA.

De Joint Ministerial Monitoring Committee, ofwel JMMC, die toeziet op de naleving van de productieverlagingsovereenkomst van de OPEC en zijn bondgenoten benadrukte donderdag dat er een kritische behoefte bestaat aan een aanhoudende inzet om de toegezegde productieverlagingen te realiseren. 

Signalen dat de vijandigheden tussen Beijing en Washington zijn afgenomen waren vrijdag tevens een punt van focus voor oliehandelaren. The Wall Street Journal meldde dat ook China probeert om de meningsverschillen met Washington te overbruggen, nadat Trump woensdag opnieuw de nieuwe tarieven op 250 miljard dollar aan Chinese importgoederen heeft uitgesteld.

De oktober-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,24 dollar lager, ofwel 0,4 procent, op 54,85  dollar. 

De Aandeelhouder TV

januari 29, 2020

Apple overtreft alles, Corbion met update | 29 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 28, 2020

AEX 28 januari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 28, 2020

Philips gaat terug naar de roots | 27 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 27, 2020

AEX 27 januari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
28 jan 14:31 Redactie

LOEF Technische Surveillance Week 5/20

27 jan 16:44 Superperformance SAS

Short NETFLIX

27 jan 09:50 Jim Tehupuring

Cash is trash