Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 13 september 2019 18:44

Europese beurzen hoger gesloten

 De Europese beurzen zijn vrijdag hoger gesloten. 

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,3 procent tot 391,79 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,5 procent op 12.468,53 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,2 procent op 5.655,46 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent hoger op 7.367,46 punten.

De Europese aandelenmarkten bouwden vrijdag voort op de winsten van donderdag, na het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. Conform de verwachting verlaagde de ECB donderdag de depositorente. Daarnaast kondigde de centrale bank een nieuwe ronde van QE aan, omdat de inflatievooruitzichten tekort blijven schieten.

De marktfocus keerde vrijdag terug naar het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. President Trump zei een tussentijdse deal te overwegen. "Het is iets dat we zouden kunnen overwegen, denk ik", zei hij tegen verslaggevers. Trump voegde eraan toe tevens een belastingverlaging voor "mensen met een middeninkomen" te overwegen. Berichten dat Beijing overweegt sommige Amerikaanse landbouwproducten vrij te stellen van tariefverhogingen stemden tevens tot hoop. Volgende maand ontmoeten de onderhandelaars van China en de VS elkaar in Washington, zo is de bedoeling. 

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de export van de eurozone in juli met 6,2 procent op jaarbasis is gestegen tot 206,5 miljard euro. De import nam toe tot 181,7 miljard euro, op jaarbasis een stijging van 2,3 procent.

Dit resulteerde in een handelsoverschot voor de eurozone van 24,8 miljard euro, waar een jaar eerder nog sprake was van een overschot van 16,9 miljard euro.

Verder bleek de Spaanse inflatie gedaald.

De euro/dollar noteerde op 1,1074. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1109 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1061 op de borden. 

Olie noteerde vrijdag 0,7 procent lager.

Bedrijfsnieuws

In Europa viel het op dat de bankaandelen goed presteerden na de renteverlaging van Mario Draghi. Dat Draghi via een tiering systeem tevens de strafrente voor de sector verlaagde, zorgt voor wat optimisme. Bankaandelen zoals ING en BNP Paribas profiteerden. ING en BNP Paribas stegen respectievelijk 2,8 procent en 2,5 procent.

Deutsche Bank steeg met 3,2 procent na nieuws dat het de eerste van 16 financiële instellingen was die claims heeft afgerond rond de manipulatie van obligaties die door Fannie Mae en Freddie Mac werden uitgegeven. 

Boskalis won 3,5 procent. ING zette het aandeel op de kooplijst met een koersdoel van 26,25 euro. De verwachtingen van ING zijn naar eigen zeggen "conservatief en beleggers kunnen momenteel de aandelen oppikken zonder dat er een serieus herstel in de olie- of baggermarkt is ingekleurd", aldus de bank.

Roche Holding steeg 1,6 procent na positieve data voor zijn medicijn voor MS. Patiënten die 6 jaar behandeld werden met het medicijn Ocrevus hebben een kleinere kans dat men na 6,5 jaar in een rolstoel belandt. 

De Franse groep Bollore steeg 2,4 procent, na het publiceren van sterke halfjaarcijfers.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 3.012,48 punten. De Dow Jones index steeg 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde vlak.

De Aandeelhouder TV

mei 28, 2020

Buitenlandse rookworst? | 28 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 27, 2020

AEX 27 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 27, 2020

AEX klaar voor uitbraak naar boven

mei 27, 2020

NL op ramkoers met Air France | 27 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:32

  Indices verder omhoog & biedt het faillissement van Hertz kansen?

 • 17:49

  TA: ‘Experimenteren met koersuitbraken’

 • 15:31

  Online activiteiten steeds belangrijker voor aandeel Ahold Delhaize

 • 09:56

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Spanningen tussen VS & China lopen op & toespraak van ECB-president Lagarde

 • 16:33

  TA: ‘Koersuitbraken & koopsignalen’

 • 08:45

  Aandelenbeurzen fors hoger door hoop op coronavaccin

 • 17:49

  TA: ‘Long en/of Short in Duitsland?’

 • 12:33

  Technische analyse AEX – Komt er een tweede daling?

Masterclasses

 • 28 mei

  5 Aandelentips van Nico Inberg

 • 02 juni

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

 • 16 juni

  Actief inspelen op draaipunten in de markt

 • 07 juli

  Is een tweede correctie op de beurzen aanstaande?

Columns

Nieuw
28 mei 10:07 Bas Heijink

De zoektocht naar de 1e lagere top

28 mei 08:35 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Nieuwe trends in digitale technologie

26 mei 10:02 Bas Heijink

Waar eindigt deze herstelbeweging?