Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -vrijdag, 13 september 2019

Europese beurzen hoger gesloten

 De Europese beurzen zijn vrijdag hoger gesloten. 

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,3 procent tot 391,79 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,5 procent op 12.468,53 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,2 procent op 5.655,46 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent hoger op 7.367,46 punten.

De Europese aandelenmarkten bouwden vrijdag voort op de winsten van donderdag, na het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. Conform de verwachting verlaagde de ECB donderdag de depositorente. Daarnaast kondigde de centrale bank een nieuwe ronde van QE aan, omdat de inflatievooruitzichten tekort blijven schieten.

De marktfocus keerde vrijdag terug naar het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. President Trump zei een tussentijdse deal te overwegen. "Het is iets dat we zouden kunnen overwegen, denk ik", zei hij tegen verslaggevers. Trump voegde eraan toe tevens een belastingverlaging voor "mensen met een middeninkomen" te overwegen. Berichten dat Beijing overweegt sommige Amerikaanse landbouwproducten vrij te stellen van tariefverhogingen stemden tevens tot hoop. Volgende maand ontmoeten de onderhandelaars van China en de VS elkaar in Washington, zo is de bedoeling. 

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de export van de eurozone in juli met 6,2 procent op jaarbasis is gestegen tot 206,5 miljard euro. De import nam toe tot 181,7 miljard euro, op jaarbasis een stijging van 2,3 procent.

Dit resulteerde in een handelsoverschot voor de eurozone van 24,8 miljard euro, waar een jaar eerder nog sprake was van een overschot van 16,9 miljard euro.

Verder bleek de Spaanse inflatie gedaald.

De euro/dollar noteerde op 1,1074. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1109 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1061 op de borden. 

Olie noteerde vrijdag 0,7 procent lager.

Bedrijfsnieuws

In Europa viel het op dat de bankaandelen goed presteerden na de renteverlaging van Mario Draghi. Dat Draghi via een tiering systeem tevens de strafrente voor de sector verlaagde, zorgt voor wat optimisme. Bankaandelen zoals ING en BNP Paribas profiteerden. ING en BNP Paribas stegen respectievelijk 2,8 procent en 2,5 procent.

Deutsche Bank steeg met 3,2 procent na nieuws dat het de eerste van 16 financiële instellingen was die claims heeft afgerond rond de manipulatie van obligaties die door Fannie Mae en Freddie Mac werden uitgegeven. 

Boskalis won 3,5 procent. ING zette het aandeel op de kooplijst met een koersdoel van 26,25 euro. De verwachtingen van ING zijn naar eigen zeggen "conservatief en beleggers kunnen momenteel de aandelen oppikken zonder dat er een serieus herstel in de olie- of baggermarkt is ingekleurd", aldus de bank.

Roche Holding steeg 1,6 procent na positieve data voor zijn medicijn voor MS. Patiënten die 6 jaar behandeld werden met het medicijn Ocrevus hebben een kleinere kans dat men na 6,5 jaar in een rolstoel belandt. 

De Franse groep Bollore steeg 2,4 procent, na het publiceren van sterke halfjaarcijfers.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 3.012,48 punten. De Dow Jones index steeg 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde vlak.

De Aandeelhouder TV

oktober 23, 2019

AEX 23 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2019

Cijfers Akzo Nobel en Heineken | 23 oktober 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

AEX 22 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

Prosus steekt Takeaway de loef af

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
23 okt 10:49 Superperformance SAS

Short KPN

22 okt 14:55 Shaun Stevens

Beursgenoteerd vastgoed: Weten wat de prijs van alles is en de waarde van niets

22 okt 10:19 Redactie

Bod Prosus op Just Eat, Takeaway wel op Pole Position