Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 12 september 2019

Update: meer omzet voor AND

 AND International heeft in het eerste halfjaar meer omzet geboekte en is in staat gebleken het nettoverlies met een kwart te verminderen. Dit bleek donderdag voorbeurs uit een handelsupdate van de kaartenmaker.

De omzet steeg met 13 procent naar 0,6 miljoen euro, terwijl de operationele kosten met 0,3 miljoen euro werden teruggebracht naar 1,8 miljoen euro. 

Het nettoverlies over de verslagperiode verbeterde op jaarbasis met 24 procent naar 0,7 miljoen euro, bij een verbetering van de nettokasstroom met 0,1 miljoen euro naar 0,7 miljoen euro negatief. De solvabiliteit bleef 93 procent.

Het bedrijf uit Capelle aan den IJssel is bezig met de sluiting van de operaties in India en verwacht die te kunnen afronden in de tweede helft van dit jaar.

AND ondervindt tegenwind bij de vervanging van accountant Grant Thornton en verwacht ook niet voor het einde van het jaar een nieuwe accountant te hebben gevonden. Het bedrijf voert hierover gesprekken met de Autoriteit Financiële Markten, de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants en Euronext over een tijdelijke oplossing. 

Grant Thornton kan volgens wetgeving niet meer als accountant voor AND optreden.

AND gaf geen outlook voor de tweede jaarhelft af.

Wel kondigde AND een strategische alliantie aan met het International Mapping, een Amerikaanse specialist op het gebied van digitale cartografie, zonder verdere financiële informatie vrij te geven. 

Beide bedrijven beginnen met de wederzijdse verkoop van hun producten en willen dit verder uitbreiden met de gezamenlijk ontwikkeling van nieuwe producten.

In een kort commentaar op deze samenwerking zei CEO Thierry Jaccoud van AND dat beide ondernemingen elkaar aanvullen op het gebied van productaanbod en regionale spreiding. 

Het aandeel AND International sloot woensdag op een groen gesloten Damrak 2,7 procent lager op 3,26 euro.

Update: om meer informatie te verstrekken.

De Aandeelhouder TV

september 20, 2019

Wederopstanding Britse pond

september 20, 2019

AEX week 38 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 20, 2019

Risico’s in jacht op rendement

september 20, 2019

Pharming rekent op betere tweede jaarhelft

Columns

Nieuw
20 sep 14:04 Matthijs Kok

Heeft WeWork haar eigen ramen ingegooid?

20 sep 13:23 Rob Stuiver

Doe als de Noren: koop meer aandelen!

17 sep 13:28 Albert Jellema

Altice kan nog 160 procent stijgen (Blue Sky)