fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 12 september 2019 13:05

Futures wijzen op groene opening Wall Street

(ABM FN)De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een voorzichtig hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

Terwijl de aandelenmarkten zich opmaken voor een groene dag, nemen de Amerikaanse overheidsobligaties wat gas terug. De tienjaars obligatie in de VS verliest wat van zijn waarde, doordat rente stijgt door de ECB vergadering deze middag. Beleggers lijken te twijfelen of de ECB wel maatregelen zal aankondigen die doortastend genoeg zijn.

"De marktverwachtingen lijken zeer hoog te liggen in aanloop van de ECB bijeenkomst die zal gaan over extra stimulus", zei Franck Dixmier, hoofd van vastrentende producten bij Allianz Global Investors.

David Madden van CMC Markets wijst er dan weer op dat aandelenhandelaren momenteel op hun handen lijken te zitten richting de ECB aankondiging en dat er tevens ongerustheid is dat de ECB met niet genoeg stimulus zal komen om de markt tevreden te stellen.

De euro/dollar koers kon deze ochtend lichtjes stijgen, volgens Madden doordat de Franse inflatiecijfers stegen, wat de markt in gang bracht. De stijging is dan wel niet sterk, maar de richting is positief wat suggereert dat de vraag aan het stijgen is in een traag tempo. Madden verwacht niet veel volatiliteit in de euro in aanloop van de ECB-bijeenkomst.

Marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets denkt dat een renteknip al lang ingeprijsd is in de euro/dollar koers, terwijl het risico bestaat dat Mario Draghi tegenwind zal krijgen van de 25 leden die in zijn bestuursraad zitten. Speculanten hopen dat er een nieuwe ronde QE zal worden aangekondigd vandaag, omdat de inflatie en groei in een dalende trend zitten. Echter zien landen als Duitsland en Frankrijk dit niet zitten volgens Aslam, al kan de handelsoorlog en Brexit-perikelen Draghi rugdekking verlenen om toch met nieuwe stimuleringen te komen.

De stemming verbeterde ook door een bericht dat China mogelijk weer sojabonen en varkensvlees uit de Verenigde Staten gaat importeren. De handel werd door China stilgelegd in augustus na een verslechtering van het handelsklimaat tussen de twee landen. Ook de Amerikaanse president Donald Trump maakte een gebaar in aanloop naar de hernieuwde onderhandelingen in oktober, door een aangekondigde verhoging van de importheffingen met twee weken uit te stellen.
 
Op macro-economisch vlak staan er enkele macro-cijfers op het programma. De meeste aandacht zal daarbij uitgaan naar de inflatie.  

De euro/dollar noteerde op 1,1021. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1014 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1010 op de borden.

Olie noteerde donderdag in het rood. Een oktober-future West Texas Intermediate daalde met ongeveer 1 procent tot 55,31 dollar, terwijl een oktober-future Brent 1,3procent goedkoper werd tot 60,12 dollar en dreigt onder de 60 dollar grens te gaan.

Bedrijfsnieuws

De aandelen van Anheuscher-Bush Inbev stegen in de Belgische handel met 4,6 procent in de ochtend, al lopen de winsten nu wel terug. De aandelen van de Belgische brouwer stijgen door geruchten dat het opnieuw een beursgang nastreeft van zijn Aziatische tak. Zo zou de brouwer 5 miljard dollar willen ophalen door de  Budweiser Brewing Co. APAC divisie in Hong Kong naar de beurs te brengen.

Phillip Morris International heeft zijn kwartaaldividend licht verhoogd van 1,14 dollar per aandeel naar 1,17 dollar per aandeel, ofwel een stijging van 2,6 procent. Het dividend zal op 11 oktober uitbetaald worden terwijl de ex-dividend datum 25 september is.

Oracle heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een minder hoge omzet behaald dan verwacht. Co-CEO Safra Catz sprak desalniettemin van een goede start van boekjaar 2020 en gaf aan een dubbelcijferige groei van de aangepaste winst te verwachten voor heel het jaar. De andere CEO van Oracle, Mark Hurd, maakte woensdag bekend dat hij tijdelijk verlof neemt vanwege gezondheidsredenen.
 
Slotstanden

De S&P 500 index steeg woensdag met 0,7 procent tot 3.000,93 punten en kwam daardoor opnieuw boven de psychologische kaap van 3.000 punten. De techbeurs Nasdaq won 1,1 procent op 8.169,68 punten. Ook de Dow Jones index won, met een stijging naar 27.137,04 punten.  

De Aandeelhouder TV

februari 24, 2020

Cijfers PostNL overschaduwt door virus | 24 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 21, 2020

AEX week 8 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

februari 21, 2020

Galapagos in de spotlights | 21 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 20, 2020

AEX 20 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Marakets

Columns

Nieuw
21 feb 11:32 Nico Bakker

Fibo vangnet voor de AEX

20 feb 09:48 Bas Heijink

Consolidatie op een hoog niveau

19 feb 09:22 Redactie

Voorbij de gebaande paden