Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 12 september 2019

China en VS zetten stapjes in handelsoorlog

China overweegt de import van Amerikaanse landbouwproducten zoals sojabonen en varkensvlees weer toe te staan, als nieuwste toenadering in de handelsoorlog tussen de twee landen. Dit meldde persbureau Bloomberg donderdag.

Woensdag zei de Amerikaanse president Donald Trump dat hij een verhoging van de importheffing met 5 procent op 250 miljard dollar aan Chinese goederen met twee weken uitstelt. Hierdoor kunnen de Chinese leiders hun nationale feestdag op 1 oktober vieren zonder verdere escalatie van de handelsoorlog.

"Een teken van goede wil", noemde Trump het uitstel.

Hervatting van de import van Amerikaanse landbouwproducten kan druk  wegnemen bij een aantal Amerikaanse staten waar veel aanhangers van Trump wonen. Onduidelijk is nog of en hoe veel Amerikaanse producten de Chinezen zullen toelaten. De invoer van deze goederen werd in augustus stopgezet, na een verslechtering van de sfeer in de handelsoorlog.

De Aandeelhouder TV

september 20, 2019

Wederopstanding Britse pond

september 20, 2019

AEX week 38 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 20, 2019

Risico’s in jacht op rendement

september 20, 2019

Pharming rekent op betere tweede jaarhelft

Columns

Nieuw
20 sep 14:04 Matthijs Kok

Heeft WeWork haar eigen ramen ingegooid?

20 sep 13:23 Rob Stuiver

Doe als de Noren: koop meer aandelen!

17 sep 13:28 Albert Jellema

Altice kan nog 160 procent stijgen (Blue Sky)