fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 6 september 2019 20:58

Olieprijs hoger gesloten

 De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag hoger gesloten, waarmee de olieprijs herstelde van eerdere verliezen na een tegenvallend Amerikaans banenrapport. 

De werkgelegenheid in de VS steeg in augustus met 130.000 banen, terwijl de markt rekende op een groei van 150.000 banen. Het werkloosheidspercentage noteerde onveranderd op 3,7 procent, terwijl de uurlonen op maandbasis met 0,11 dollar naar 28,11 dollar per uur.

De olieprijs kwam eerder op de dag al onder druk te staan, hoewel analisten en handelaren geen reden voor de daling konden noemen. Het stijgend optimisme over de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China zou volgens hen de olieprijs, zoals eerder in de week, moeten ondersteunen.

Volgens analist Bjørnar Tonhaugen van Rystad Energy zal de richting van de olieprijs afhangen van de aanhoudende productieverlagingen van OPEC, de impact van de nieuwe regels van de International Maritime Organisation, ofwel IMO, per 2020 om de zwavelemissie van stookolie te verminderen en een mogelijke wereldwijde recessie.

"Een verlenging van de OPEC-productieverlaging tot en met 2020 zou de markt in balans kunnen brengen", zei hij.

"Bovendien, de wereldeconomie moet een scherpe economische vertraging zien te voorkomen en de vraag naar olie zou moeten herstellen naar een normale groei van circa 1,0 miljoen tot 1,2 miljoen vaten per dag", zei Tonhaugen.

De olieprijs zag zich afgelopen week over het algemeen gesteund door de verhoogde spanningen in het Midden-Oosten, wat tot verstoringen in de aanvoer van olie kan leiden. Een tweede reden voor optimisme was afgelopen week de toegenomen verwachting dat de Verenigde Staten en China de handelsbesprekingen hervatten en tot een akkoord komen.

De oktober-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,22 dollar hoger, ofwel 0,4 procent, op 56,52 dollar. Op weekbasis steeg de olieprijs 2,6 procent.

De Aandeelhouder TV

februari 19, 2020

AEX 19 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

februari 19, 2020

Fugro ziet het tij keren | 19 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 18, 2020

AEX 18 februari 2020 – Nico Bakker – Daily charts BNP Paribas Markets

februari 18, 2020

ASMI belaagt Vopak en waarschuwing Apple | 18 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
19 feb 09:22 Redactie

Voorbij de gebaande paden

18 feb 12:00 Marco Knulst

De voorspellende waarde van de arbeidsmarkt (3/3)

18 feb 09:55 Bas Heijink

Euforie in de markt