Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 30 augustus 2019 20:05

Wall Street verdeeld

De Amerikaanse beurzen laten met nog twee uur handel voor de boeg  een verdeeld beeld zien. De SP en de Dow staan nagenoeg vlak terwijl de Nasdaq 0,5 procent achteruit moet. 

De beurzen hebben de openingswinst niet vast weten te houden. Het leek er eerst op dat de aandelenmarkten hun winsten verder uit gingen bouwen, dankzij een afname van de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China, nadat een woordvoerder van het Chinese ministerie van handel zei dat beide partijen momenteel gesprekken voeren over de geplande vergadering van de Amerikaanse en Chinese handelsdelegatie volgende maand in de VS.

Voor aandelen draait het nu met name om het verschil tussen "spanning" en "escalatie" ten aanzien van het handelsconflict, stelt Jeff deGraaf, voorzitter en hoofd van technisch onderzoek bij Renaissance Macro Research.

“Als de huidige manier van onderhandelen door Trump de manier is om de 'beste deal' voor de Amerikaanse economie en belastingbetalers eruit te slepen, dan zijn we er allemaal voor. Maar als de de tweets alleen voor de sport zijn, dan zal de markt dit als een risico moeten inprijzen wat voor hogere volatiliteit gaat zorgen", aldus Jeff deGraaf.

Op macro-economisch vlak kregen de beleggers een aantal cijfers te verwerken.

De bestedingen van de gemiddelde Amerikaan zijn in juli op maandbasis gestegen en ook het inkomen steeg licht, maar minder dan verwacht. 

De economische activiteit in de regio Chicago is in augustus omgeslagen van een krimp naar groei. De PMI steeg in augustus met 6 punten tot 50,4.

Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in augustus gedaald. De index voor het consumentenvertrouwen daalde van 98,4 in juli naar 89,8.

Olie noteerde 3,1 procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,0971. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1041 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1058 op de borden. 

Bedrijfsnieuws
Dell Technologies stond in de belangstelling van de beleggers, nadat het bedrijf donderdag nabeurs beter dan verwachte resultaten rapporteerde over het afgelopen kwartaal. Het aandeel noteerde meer dan 7,0 procent hoger.

Big Lots steeg 2,0 procent nadat de retailer over het afgelopen kwartaal een winst rapporteerde van 0,16 dollar per aandeel, in vergelijking met 0,59 dollar per aandeel een jaar eerder. De omzet steeg 2,5 procent tot 1,25 miljard dollar. 

Campbell Soup won 6,0 procent. De Amerikaanse producent van soepen en sauzen iets beter dan verwacht.

NXP zal het kwartaaldividend verhogen naar 0,375 dollar per aandeel. Daarmee gaat het om een verhoging van 50 procent. Het aandeel noteerde 0,4 procent hoger.

American Outdoor Brands Corp. verloor 20,1 procent aan waarde na het geven van een tegenvallende outlook.

Ulta Beauty moest ook fors terrein prijs geven na achterblijvende kwartaalcijfers. Het fonds daalde 28,7 procent.

De Aandeelhouder TV

april 7, 2020

Hoop keert terug op financiële markten | 7 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 6, 2020

AEX 6 april 2020 – NIco Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 6, 2020

Olieprijs zet markten op scherp | 6 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 5, 2020

Ahold Delhaize, Galapagos en Shell favoriet voor april

Columns

Nieuw
07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen

07 apr 09:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

06 apr 15:01 Marco Knulst

Geld revolutie, de strijd om de wereldmacht