fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 30 augustus 2019 14:44

Wall Street beweegt richting hogere opening

 De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,6 procent in het groen.

De aandelenmarkten in New York lijken vrijdag hun winsten verder uit te kunnen bouwen, dankzij een afname van de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China, nadat een woordvoerder van het Chinese ministerie van handel zei beide partijen momenteel gesprekken voeren over de geplande vergadering van de Amerikaanse en Chinese handelsdelegatie volgende maand in de VS.
 
Ondertussen verdedigde Trump zijn houding ten opzichte van China, te midden van aanhoudende zorgen over de economische impact van het handelsconflict, nadat de republikeinse senator Pat Tooomey zijn zorgen uitsprak over de handelsoorlog. "Het lijdt geen twijfel dat de handelsonzekerheid bijdraagt aan de [economische] vertraging", zei Toomey.

Trump liet via Twitter ook nog even van zich horen: "General Motors, ooit de reus van Detroit, is nu één van de kleinste autofabrikanten daar. Ze verhuisden grote fabrieken naar China, voordat ik president werd. Dit werd gedaan ondanks de hulp die de Verenigde Staten gaf om [kosten] te besparen. Moeten ze nu weer terug naar Amerika verhuizen?", twitterde Trump.

Tevens werd bekend dat Amerikaanse aanklagers Huawei onderzoeken vanwege nieuwe beschuldigingen van technologiediefstal. De beschuldigingen gaan volgens personen bekend met de kwestie verder dan de lopende strafzaken tegen de Chinese techgigant.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de persoonlijke bestedingen in juli op maandbasis met 0,6 procent zijn gestegen, terwijl de inkomens met 0,1 procent opliepen. De PCE kernprijsindex, die de Federal Reserve als één van de graadmeters voor de ontwikkeling van de inflatie gebruikt, noteerde in juli op 0,2 procent, net als een maand eerder. 

Later op de dag volgen op macro-economisch vlak de Chicago inkoopmanagersindex en het consumentenvertrouwen in augustus. 

De euro/dollar noteerde op 1,1038. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1044 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1055 op de borden. 

Olie noteerde vrijdag tot 1,1 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Dell Technologies kan vrijdag waarschijnlijk rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het bedrijf donderdag nabeurs beter dan verwachte resultaten rapporteerde over het afgelopen kwartaal. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs bijna 9,0 procent hoger.

Big Lots steeg voorbeurs bijna 10,0 procent, nadat de retailer over het afgelopen kwartaal een winst rapporteerde van 0,16 dollar per aandeel, in vergelijking met 0,59 dollar per aandeel een jaar eerder. De omzet steeg 2,5 procent tot 1,25 miljard dollar. 

Campbell Soup won voorbeurs 3,9 procent. De Amerikaanse producent van soepen en sauzen iets beter dan verwacht.

NXP zal het kwartaaldividend verhogen naar 0,375 dollar per aandeel. Daarmee gaat het om een verhoging van 50 procent. Het aandeel noteerde voorbeurs vlak.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 1,3 procent hoger op 2.924,58 punten. De Dow Jones index eindigde 1,3 procent in het groen op 26.362,25 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,5 procent tot 7.973,39 punten.

De Aandeelhouder TV

april 1, 2020

AEX 1 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 1, 2020

Uitstel en afstel sleutelwoorden | 1 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 31, 2020

AEX 31 maart 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 31, 2020

Outlooks 2020 sneuvelen bij bosjes | 31 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
01 apr 14:17 BNP Paribas Asset Management

Enige rust na de storm

31 mrt 09:55 Redactie

Herstel beweging nog niet ten einde?

30 mrt 11:37 Nico Bakker

AEX stopt zijn rebound