Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 30 augustus 2019 11:57

Europese beurzen hoger rond middaguur

 De Europese beurzen noteerden vrijdag hoger in aansluiting op de plussen in New York, nu Beijing kiest voor diplomatie in plaats van hard terug te slaan in het handelsconflict met de Verenigde Staten. 

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vrijdag rond het middaguur een winst van 0,8 procent op 379,30 punten. De Duitse DAX liet een plus zien van 1,0 procent op 11.958,40 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 0,7 procent met een stand van 5.490,69 punten. De Britse FTSE won vrijdag 0,4 procent naar 7.210,43 punten. 

Vrijdagochtend kwamen er al de nodige macro-economische data uit met de Japanse detailhandelsverkopen over juli die op jaarbasis daalden. De industriële productie van het land steeg vorige maand wel.

In Duitsland liepen de detailhandelsverkopen over juli met procent 4,4 procent op.

De consumentenprijzen van Frankrijk stegen over augustus op maandbasis 0,5 procent en op jaarbasis met 1,1 procent. De verwachtingen lagen respectievelijk op een stijging met 0,4 procent en 1,0 procent.

Later in de ochtend volgde de eurozone met een inflatiecijfer over augustus en deze kwam volgens Eurostat in een voorlopige lezing uit op 1,0 procent op jaarbasis bij een verwachting van eveneens 1,0 procent. In juli was er ook al sprake van een inflatie van 1,0 procent.

De werkloosheid van de eurozone bleef in juli stabiel op 7,5 procent.

In de Verenigde Staten staan drie macro-economische data op de het programma. Dat zijn het persoonlijk inkomen en de persoonlijke bestedingen over juli, de inkoopmanagersindex van Chicago over augustus en het consumentenvertrouwen over dezelfde maand, zoals deze wordt gemeten door de universiteit van Michigan.

Het inkomen is naar verwachting 0,3 procent opgelopen tegen een plus van 0,4 procent in juni, de uitgaven lopen naar verwachting met 0,5 procent op tegen een stijging met 0,3 procent een maand eerder. In deze cijfers is ook een kerninflatiecijfer opgenomen die naar verwachting op maandbasis uitkomt op 0,2 procent, gelijk aan maand eerder, terwijl de kerninflatie op jaarbasis naar verwachting uitkomt op 1,6 procent, gelijk aan een maand eerder. Het consumentenvertrouwen daalt in de prognoses naar 92,1 van 98,4 in juli.

Olie noteerde vrijdag lager. Een oktober-future West Texas Intermediate noteerde 0,9 procent in het rood op 56,20 dollar, terwijl voor een november-future Brent 60,27 dollar werd betaald, een daling van 0,4 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1039. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1037 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1057 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Pernod Ricard wil volgens The Wall Street Journal zijn whisky-tak uitbreiden met het Amerikaanse Castle Brands voor 223 miljoen dollar en de opening van de eerste whisky-stokerij in China. De koers van het aandeel noteerde vrijdag 1,6 procent hoger. 

Op de beurzen van Londen, Parijs en Frankfurt domineerden ook vrijdag de plussen. In Londen was Mirco Focus donderdag tegen het marktbeeld in nog een flinke daler, vrijdag trad een herstel in dat resulteerde in een koerswinst van 5,0 procent.

In Parijs stonden vrijwel alle CAC 40-componenten in het groen, met uitzondering van het aandeel Unibail-Rodamco dat 3,5 procent inleverde. De koers van het aandeel staat al maandenlang onder druk.

Frankfurt liet eenzelfde beeld zien als Parijs met dit verschil dat er geen opmerkelijke afwijkingen waren. 

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,5 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 1,3 procent tot 2.924,58 punten, de Dow Jones index won 1,3 procent op 26.362,25 punten en de Nasdaq sloot 1,5 procent hoger op 7.973,39 punten.

De Aandeelhouder TV

april 7, 2020

Hoop keert terug op financiële markten | 7 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 6, 2020

AEX 6 april 2020 – NIco Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 6, 2020

Olieprijs zet markten op scherp | 6 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 5, 2020

Ahold Delhaize, Galapagos en Shell favoriet voor april

Columns

Nieuw
07 apr 09:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

06 apr 15:01 Marco Knulst

Geld revolutie, de strijd om de wereldmacht

06 apr 14:26 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Zijn uw vermogensbeheerders echt duurzaam?