fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 30 augustus 2019 11:44

Beursupdate: AEX koerst weer hoger

 De Amsterdamse beurs weet ook vrijdag de weg omhoog weer te vinden. De AEX steeg 0,8 procent naar 558,45 punten.

Het handelsconflict lijkt sinds donderdag in rustiger vaarwater te komen en zowel Beijing als Washington lijken bereid om wat water bij de wijn te doen. Dit zorgt dat er weer meer risicobereidheid in de markt komt.

"Er is nog steeds een opening voor een oplossing", constateerde investment manager Simon Wiersma van ING.

"Verrassend genoeg waren het de Chinezen die gisteren met het bericht naar buiten kwamen, dat ze niet direct met nieuwe vergeldingsmaatregelen komen na de laatste aankondiging van nieuwe Amerikaanse importheffingen." Dit betekent volgens Wiersma dat Beijing streeft naar een diplomatieke oplossing in plaats van een lik-op-stuk-beleid te voeren.

Verder is het ook de laatste handelsdag van de maand, waarmee volgens Wiersma een einde komt aan een turbulente beursmaand.

De Duitse detailhandelsverkopen stegen op jaarbasis met 4,4 procent, maar daalden op maandbasis met 2,2 procent.

De Franse inflatie bleef in augustus stabiel op 1,1 procent. In de eurozone was de inflatie ook stabiel, maar dan op 1,0 procent. Ook de werkloosheid maakte met 7,5 procent een pas op de plaats.

De euro/dollar handelde op 1,1038.

Stijgers en dalers

In de AEX waren ASR Nederland en IMCD koplopers met een koerswinst van elk 1,6 procent. IMCD kondigde voorbeurs de overname van het Maleisische Matrix Ingredients aan. Een overnameprijs werd niet genoemd.

Unilever steeg 1,2 procent en ArcelorMittal werd 0,9 procent duurder.

Indexzwaargewicht Royal Dutch Shell verloor 0,4 procent en Unibail werd 1,7 procent goedkoper.

In de Midcap profiteerde Eurocommercial Properties van de jaarcijfers die het naar buiten bracht. Het aandeel steeg 4,2 procent. "Belangrijkste wapenfeit is dat het dividend opgetrokken wordt van 2,15 naar 2,18 euro per aandeel, als teken van vertrouwen in de onderliggende verdiencapaciteit", zei analist Nico Inberg van IEX. UBS sprak van stabiele resultaten, maar ziet ook enige zorgenpuntjes, waaronder de schuldpositie.

Sectorgenoot WDP koerste 1,7 procent hoger, maar de cijfers van OCI werd bestraft met een koersdaling van 2,4 procent. Toch wist OCI afgelopen kwartaal weer winst te maken. Verder bekijkt het samen met JPMorgan de opties voor de methanol-tak.

In de AScX won Van Lanschot Kempen 1,3 procent en Lucas Bols 1,1 procent. NIBC verloor 3,6 procent. Het bankaandeel noteert echter ook ex-dividend.

Bij de lokaal genoteerde aandelen daalde Beter Bed 5,4 procent. Beter Bed wist meer omzet te generen, indien Matratzen Concord buiten beschouwing wordt gelaten. Over die Duitse tak zei Beter Bed met verschillende potentiële kopers in gesprek te zijn. Daarmee blijft Matratzen Concord een onzekere factor, aldus KBC Securities.

De Aandeelhouder TV

april 1, 2020

AEX 1 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 1, 2020

Uitstel en afstel sleutelwoorden | 1 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 31, 2020

AEX 31 maart 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 31, 2020

Outlooks 2020 sneuvelen bij bosjes | 31 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
01 apr 14:17 BNP Paribas Asset Management

Enige rust na de storm

31 mrt 09:55 Redactie

Herstel beweging nog niet ten einde?

30 mrt 11:37 Nico Bakker

AEX stopt zijn rebound