fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 30 augustus 2019 13:15

Activistische beleggers richten vizier op Groupon

 Activistische beleggers dringen er bij Groupon op aan om een aandeleninkoopprogramma te starten, een strategische samenwerking aan te gaan of zijn dagelijkse kortingsdeal-activiteiten te verkopen. Dit meldde The Wall Street Journal vrijdag.

Sinds het debuut van Groupon in 2011 op Wall Street is het aandeel Groupon in waarde gedaald. Het concern werd tijdens zijn beursgang nog gewaardeerd op 16,5 miljard dollar. De huidige marktwaarde bedraagt circa 1,4 miljard dollar.

Investeerders in de Amerikaanse kortingssite en enkele buitenstaanders, waaronder verschillende activistische groepen, strijden voor invloed door hun positie in het in Chicago gevestigde bedrijf te vergroten of door zich te richten tot grote aandeelhouders, melden bronnen bekend met de situatie. Ze richten zich op beleggers die ontevreden zijn over de strategie van Groupon, in een poging de waardering van het aandeel te verhogen door het aantal gebruikers, ofwel het aantal inschrijvingen te vergroten.

De resultaten van het bedrijf zijn de afgelopen kwartalen verzwakt. Vorige week stapte CFO Mike Randolfi op.

"Het is tijd om iets effectiever te doen", zei Robert Chapman, oprichter van investeringsmaatschappij Chapman Capital. Chapman heeft de afgelopen weken een belang in Groupon opgebouwd van circa 10 miljoen aandelen, circa 1,5 procent van het uitstaand aandelenkapital. Chapman probeert aandeellhouders bij elkaar te brengen om het Groupon-management onder druk te zetten om op zijn minst voor 100 miljoen dollar aan eigen aandelen terug te kopen. Chapman zei nog steeds te wachten op antwoorden van de aandeelhouders die hij heeft benaderd.

Twee andere bronnen bekend met de situatie bevestigden dat aandeelhouders zijn benaderd door activistische beleggers. Eén persoon zei door minstens drie activisten benaderd te zijn. Sommige aandeelhouders van Groupon staan open voor activistische maatregelen. De gesprekken zijn echter verkennend en er zijn geen afspraken gemaakt, zeiden de bronnen.

De Aandeelhouder TV

april 1, 2020

AEX 1 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 1, 2020

Uitstel en afstel sleutelwoorden | 1 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 31, 2020

AEX 31 maart 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 31, 2020

Outlooks 2020 sneuvelen bij bosjes | 31 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
01 apr 14:17 BNP Paribas Asset Management

Enige rust na de storm

31 mrt 09:55 Redactie

Herstel beweging nog niet ten einde?

30 mrt 11:37 Nico Bakker

AEX stopt zijn rebound