Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 29 augustus 2019 12:23

Europese beurzen flink hoger rond middaguur

De Europese beurzen noteerden donderdag flink hoger nadat Wall Street woensdag de handelsdag positief afrondde en donderdag bij opening op plussen kon rekenen en deze morgen China duidelijk koos voor diplomatie in plaats van de confrontatie met de VS.    

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een plus van 0,9 procent op 376,10 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 1,2 procent naar 11.848,30 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 1,4 procent met een stand van 5.443,85 punten. De Britse FTSE steeg donderdag 1,1 procent naar 7.186,45 punten. 

Het Chinese ministerie van Handel zei donderdag dat het land wel de middelen heeft voor een confrontatie, maar riep Washington op de nieuwe importheffingen te laten vallen, omdat geen van de twee landen daarbij gebaat zou zijn. Of de geplande gesprekken in september in Washington doorgaan, is nog onzeker. Beijing vraagt de VS de juiste condities voor deze gesprekken te scheppen.

De groei van de Franse economie kwam over het tweede kwartaal uit op 0,3 procent. Bij een eerste raming stond er een groei van 0,2 procent op kwartaalbasis in de boeken.

Duitsland rapporteerde vandaag een stabiel werkloosheid over augustus van 5,0 procent.

Het consumentenvertrouwen van de eurozone bleef in augustus onder druk staan, terwijl het sentiment onder ondernemers tegen de verwachting steeg. Het economisch sentiment verbeterde licht en ook dat was tegen de verwachtingen in. 

In de eerste middaghelft worden de Duitse consumentenprijzen over augustus gepubliceerd. De verwachting ligt op een daling van de prijzen op maandbasis met 0,1 procent tegen een stijging op maandbasis met 0,5 procent in juli. Op jaarbasis wordt uitgegaan van een stijging met 1,5 procent tegen 1,7 procent in juli.

In de Verenigde Staten gaat de aandacht donderdag uit naar de tweede raming van de groei van de economie in het tweede kwartaal, de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 24 augustus en de aanstaande huizenverkopen over juli.

De groei van de economie kwam in een eerste kwartaal kwam in een eerste raming uit op 2,1 procent op een geannualiseerde basis met een inflatiecomponent van 2,3 procent op kwartaalbasis.

Olie noteerde donderdag lager. Een oktober-future West Texas Intermediate noteerde 0,4 procent in het rood op 55,55 dollar, terwijl voor een november-future Brent 59,55 dollar werd betaald, een daling van 0,6 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1077. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,085 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1076 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

BASF heeft een verkoopovereenkomst bereikt met DIC waarbij die laatste de pigmentendivisie overneemt. BASF steeg donderdag 1,6 procent.

Op de belangrijkste beurzen in Europa kleurden de hoofdindices groen. In Londen was het aantal verliezers het grootst met een daling van 23,5 procent voor het aandeel Micro Focus na een winstwaarschuwing en de aankondiging van een strategische evalutatie van zijn activiteiten, wat de verwachting van een bedrijfsverkoop voedt.

In Parijs steeg Bouygues 5,5 procent na goed ontvangen kwartaalcijfers. Pernod-Ricard werd 2,5 procent duurder, eveneens na het openen van de boeken. 

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,8 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index steeg woensdag 0,7 procent tot 2.887,94 punten, de Dow Jones index won 1,0 procent op 26.036,10 punten en de Nasdaq sloot 0,4 procent hoger op 7.856,88 punten.

De Aandeelhouder TV

mei 27, 2020

AEX klaar voor uitbraak naar boven

mei 26, 2020

AEX 26 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 26, 2020

Moody’s zet Wereldhave op junkstatus | 26 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 25, 2020

AEX 25 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
26 mei 10:02 Bas Heijink

Waar eindigt deze herstelbeweging?

25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker

25 mei 12:29 Marco Knulst

Nasdaq100