fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 28 augustus 2019 08:39

Update: stevige omzetgroei voor Alfen

 Alfen heeft in de eerste zes maanden van 2019 de omzet flink zien toenemen en zag de winstgevendheid ruim verdubbelen. Dit bleek woensdag uit cijfers van de producent van laadpalen voor elektrische auto's, transformatoren en opslagsystemen voor energie.

Afgelopen halfjaar kwam Alfen uit op een omzet van 61,6 miljoen euro, een stijging met 50 procent op jaarbasis, onder andere door een sterke groei bij EV-apparatuur en een verdere internationalisering. De brutomarge ging van 30,7 naar 36,1 procent. 

Het bedrijf opereert in een Europese groeimarkt en is daarin volgens het management van de onderneming woensdag tegen ABM Financial News op het gebied van kennis een unieke speler. Intern hanteert het bedrijf richtlijnen voor de omzetontwikkeling voor een termijn van meerder jaren. Met ABM Financial News werden deze desgevraagd niet gedeeld, maar herhaalde de directie het streven dat bij de beursgang werd aangevoerd van een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei voor de middellange termijn van 40 procent.   

De aangepaste EBITDA bedroeg 4,0 miljoen euro tegen 1,7 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Dit is op basis van een zogeheten like-for-like-grondslag.

De aangepaste nettowinst steeg met 125 procent en kwam over de verslagperiode uit op 1,4 miljoen euro. Op termijn moet het volgens het management mogelijk zijn deze post met een focus op leverage verder te laten stijgen, ook als percentage van de omzet.

Per eind juni 2019 had Alfen een nettoschuld van 29,7 miljoen euro, hoger dan de 24,5 miljoen euro begin 2019. Alfen heeft met zijn banken een convenant waarin de absolute EBITDA maatgevend is. Die wordt één keer per jaar getoetst en moet op of boven de 3,5 miljoen euro liggen. Volgens het management van het bedrijf is het schuldenniveau van Alfen geen reden tot zorg. Alfen wil uiteindelijk zijn investering tot onder de 3 procent van zijn omzet brengen. Over de eerste jaarhelft bedroeg deze 3,2 miljoen euro tegen 2,1 miljoen euro een jaar eerder.

Outlook

Alfen herhaalde de outlook voor 2019 waarin het mikt op een omzet van 135 miljoen tot 145 miljoen euro.

Het bedrijf zei woensdag verder op schema te liggen in de uitvoering van de groeistrategie.

De koers van het aandeel Alfen sloot dinsdag 7,7 procent hoger op 10,98 euro.

Update: om het commentaar van het management toe te voegen.

De Aandeelhouder TV

februari 21, 2020

Galapagos in de spotlights | 21 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 20, 2020

AEX 20 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Marakets

februari 20, 2020

Kleine dip AEX biedt koopkans

februari 20, 2020

Coronavirus gooit roet in het eten bij Besi

Columns

Nieuw
21 feb 11:32 Nico Bakker

Fibo vangnet voor de AEX

20 feb 09:48 Bas Heijink

Consolidatie op een hoog niveau

19 feb 09:22 Redactie

Voorbij de gebaande paden