fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 27 augustus 2019 07:37

Update: Hogere omzet B&S Group

B&S Group heeft in de eerste helft van 2019 de omzet flink zien aantrekken, waarbij de autonome omzetgroei conform verwachting was. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit cijfers van het bedrijf.

In het afgelopen halfjaar steeg de omzet met 17,1 procent tot 898,3 miljoen euro, waarbij de autonome omzetgroei 7,4 procent bedroeg. Dit bleek grofweg in lijn met de consensusverwachting van 7 procent groei, maar beduidend meer dan de 5,3 procent waar ING vooraf op mikte.

De Health & Beauty-divisie van HTG, waaronder het vorig jaar overgenomen FragranceNet.com, bleek de voornaamste aanjager van de groei. CEO Bert Meuleman stelde dat de handelsoorlog tussen China en de VS geen impact had op de omzet. Wel had er een licht hogere brutomarge gerealiseerd kunnen worden als de Chinese munt niet zoveel was gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar en de euro.

Het EBITDA-resultaat steeg van 45,9 miljoen tot 52,9 miljoen euro. ING mikte op een resultaat van 51,9 miljoen euro.

De nettoschuld steeg van 277 miljoen naar 330 miljoen euro, terwijl de nettoschuldratio 2,9 bedroeg. Dat was een jaar terug 2,7.

Het werkkapitaal daalde op jaarbasis van 107 tot 100 dagen.

Op 4 november, bij de publicatie van de cijfers over de eerste negen maanden van dit jaar, wil B&S inzicht geven in het interim-dividend voor de eerste helft van dit jaar.

Onder de streep restte afgelopen halfjaar een winst uit voortgezette activiteiten van 22,8 miljoen euro, hetgeen bijna 15 procent minder is dan de 26,8 miljoen euro vorig jaar.  B&S had te kampen met een hoger belastingen, dito financiële kosten en de impact van de nieuwe boekhoudkundige IFRS 16-regels.

B&S Group zegt goed gepositioneerd te zijn voor een "sterk" tweede halfjaar, waarbij de huidige inventarisniveaus een groeiverwachting reflecteert. Vooral het laatste kwartaal belooft voor HTG heel goed te worden, aldus B&S. Het bedrijf zegt op schema te liggen met het openen van nieuwe winkels in de tweede helft van het jaar.

CEO Meuleman wil zich in de komende periode richten op het uitbreiden van de e-commerce activiteiten, de uitrol van FragranceNet.com buiten de VS, de integratie van Lagaay en op het zoeken naar verdere groeimogelijkheden.

Update: om meer informatie toe te voegen.

De Aandeelhouder TV

februari 21, 2020

Galapagos in de spotlights | 21 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 20, 2020

AEX 20 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Marakets

februari 20, 2020

Kleine dip AEX biedt koopkans

februari 20, 2020

Coronavirus gooit roet in het eten bij Besi

Columns

Nieuw
21 feb 11:32 Nico Bakker

Fibo vangnet voor de AEX

20 feb 09:48 Bas Heijink

Consolidatie op een hoog niveau

19 feb 09:22 Redactie

Voorbij de gebaande paden