Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -vrijdag, 23 augustus 2019

Uitgelicht: BAM duikt verder weg na cijfers

BAM Groep was deze week met zijn resultaten over de eerste jaarhelft geen prijsschieter. Weliswaar bevindt het sluizenproject in IJmuiden zich inmiddels in een rustiger fase, maar dat kon de belegger nog niet overtuigen.

De cijfers van de bouwer bleven onder de verwachtingen, waarbij met name ING vooraf nog dacht dat het bedrijf een gecorrigeerde verlies voor belastingen zou boeken van 5,2 miljoen euro. Het bleek een verlies van 27,2 miljoen euro te zijn.

BAM had eerder deze maand al gewaarschuwd voor lagere resultaten door hogere kosten voor een infraproject en enkele utiliteitsbrouwprojecten in Duitsland voor samen 65 miljoen euro en een project van BAM International van 25 miljoen euro.

Die tijding had gezorgd voor een flinke koerserosie. Maar de beker was kennelijk nog niet leeg, want donderdag kreeg het andermaal klappen. ING merkt in een analyse van de cijfers nog op dat de nettokaspositie van 161 miljoen euro wel heel erg onder de raming van 405 miljoen euro van ING uitkwam. Die 161 miljoen euro was overigens wel een flinke verbetering op jaarbasis

Het sluisproject bracht over de eerste helft van het jaar nog wel enige kosten met zich mee, maar die waren niet materieel, zo stipte ING donderdag nog aan. Het afzinkingsproces, nu van het tweede caisson, eerder getergd door stevige tegenslag, ligt op schema, maar, zoals gezegd, erg overtuigd gedroeg de belegger zich niet en serveerde het aandeel andermaal af.

Het aandeel BAM sloot vrijdag 1,1 procent lager op 2,83 euro. Op weekbasis daalde het aandeel 5,7 procent.

De Aandeelhouder TV

september 18, 2019

Wachten op rentebesluit! | 18 september 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 17, 2019

AEX 17 sep 2019 -Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 17, 2019

DSM op overnamepad? | 17 september 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 16, 2019

AEX 16 september 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
17 sep 13:28 Albert Jellema

Altice kan nog 160 procent stijgen Blue Sky

17 sep 13:43 Edward Loef

Technische surveillance op de AEX, olie en meer

16 sep 14:28 Marco Knulst

Uitbraak olieprijs na drone-aanvallen