fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 23 augustus 2019 19:00

Uitgelicht: BAM duikt verder weg na cijfers

BAM Groep was deze week met zijn resultaten over de eerste jaarhelft geen prijsschieter. Weliswaar bevindt het sluizenproject in IJmuiden zich inmiddels in een rustiger fase, maar dat kon de belegger nog niet overtuigen.

De cijfers van de bouwer bleven onder de verwachtingen, waarbij met name ING vooraf nog dacht dat het bedrijf een gecorrigeerde verlies voor belastingen zou boeken van 5,2 miljoen euro. Het bleek een verlies van 27,2 miljoen euro te zijn.

BAM had eerder deze maand al gewaarschuwd voor lagere resultaten door hogere kosten voor een infraproject en enkele utiliteitsbrouwprojecten in Duitsland voor samen 65 miljoen euro en een project van BAM International van 25 miljoen euro.

Die tijding had gezorgd voor een flinke koerserosie. Maar de beker was kennelijk nog niet leeg, want donderdag kreeg het andermaal klappen. ING merkt in een analyse van de cijfers nog op dat de nettokaspositie van 161 miljoen euro wel heel erg onder de raming van 405 miljoen euro van ING uitkwam. Die 161 miljoen euro was overigens wel een flinke verbetering op jaarbasis

Het sluisproject bracht over de eerste helft van het jaar nog wel enige kosten met zich mee, maar die waren niet materieel, zo stipte ING donderdag nog aan. Het afzinkingsproces, nu van het tweede caisson, eerder getergd door stevige tegenslag, ligt op schema, maar, zoals gezegd, erg overtuigd gedroeg de belegger zich niet en serveerde het aandeel andermaal af.

Het aandeel BAM sloot vrijdag 1,1 procent lager op 2,83 euro. Op weekbasis daalde het aandeel 5,7 procent.

De Aandeelhouder TV

februari 28, 2020

Coronavirus zorgt voor schokgolven economie

februari 28, 2020

Ook in tijden van paniek kansen op beurs

februari 28, 2020

Zware klappen voor bitcoin

februari 28, 2020

AEX week 9 en maand 2 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
28 feb 16:25 Redactie

Positieve playlist om het Corona rood even te vergeten

28 feb 11:53 Redactie

Welke aandelen moet je kopen in 2020?

28 feb 10:31 Redactie

Beleggingstips van Jim Tehupuring | LYNX Debat 2020