Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -vrijdag, 23 augustus 2019

Amerikaanse beurzen sluiten zwaar in de min

 De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag fors lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index daalde 2,6 procent tot 2.847 punten, de Dow Jones index verloor 2,4 procent op 25.630 punten en de Nasdaq noteerde 3,0 procent lager op 7.751 punten.

Het handelsconflict tussen China en de VS voerde de boventoon. China kondigde aan extra invoertarieven te willen invoeren over Amerikaanse importen ter waarde van 75 miljard dollar. De extra heffing van respectievelijk 10 procent en 5 procent zou in twee stappen worden geïmplementeerd per 1 september en vanaf 15 december.

Trump reageerde furieus. "Onze grote Amerikaanse bedrijven worden hierbij opgedragen om onmiddellijk op zoek te gaan naar een alternatief voor China, inclusief de terugkeer naar huis om te produceren in de Verenigde Staten. Dit biedt een geweldige kans voor de Verenigde Staten", concludeerde Trump. 

We zien altijd een uitverkoop van aandelen wanneer de spanningen escaleren," zei Art Hogan,  strateeg voor National Securities. Hij voegde er aan toe dat de grote uitslagen ook versterkt worden door de dunne handel.

Naast de de aanval op China kwam ook Fed voorzitter Powell aan de beurt. Trump noemde de voorzitter een vijand. "Ik vraag me af wie onze grootste vijand is Powell of Xi?" twitterde de president Amerika.

Jerome Powell, voorzitter de Fed, gaf in Jackson Hole aan dat de centrale bank de economische ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houdt en daar naar zal handelen.
De voorzitter sloot de deur niet voor meer rente verlagingen maar wilde zich nergens op vast laten pinnen, "we kiezen voor een flexibele benadering".

Voor de speech van Powell had de markt de kans op een rente verlaging van 25 basispunten ingeschat op 95,8 procent, daarna steeg deze naar bijna 100 procent. 5 procent van de markt denkt zelfs dat een verlaging van 50 basispunten in het vat zit.

Voorbeurs werd bekend gemaakt dat de de verkoop van nieuwe eengezinswoningen in de Verenigde Staten  in juli is gedaald. De verkoop van eengezinswoningen nam vorige maand op maandbasis, aangepast voor seizoensinvloeden, met 12,8 procent af tot een geannualiseerd aantal van 635.000 stuks. Er was gerekend 650.000 verkochte nieuwe woningen.

De euro/dollar noteerde op 1,1134. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1069 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1082 op de borden. 
 
De oktober-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 1,18 dollar lager, of 2,1 procent, op 54,17 dollar.

Bedrijfsnieuws

Foot Locker noteerde 18,9 procent lager, na teleurstellende kwartaalcijfers.

HP INC. daalde 5,9 procent, na het nieuws donderdag nabeurs dat CEO Dion Weisler per 1 november vertrekt.

Speelgoedfabrikant Hasbro wil Entertainment One overnemen voor 4 miljard dollar. Marktvolgers denken dat het bod tot een biedoorlog zou kunnen leden. Hasbro noteerde 8,9 procent lager, terwijl Entertainment One 31,31 procent steeg.

Salesforce kwam met beter dan verwachte resultaten en wist daardoor 2,3 procent bij te schrijven.

De Aandeelhouder TV

september 18, 2019

Wachten op rentebesluit! | 18 september 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 17, 2019

AEX 17 sep 2019 -Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 17, 2019

DSM op overnamepad? | 17 september 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 16, 2019

AEX 16 september 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
17 sep 13:28 Albert Jellema

Altice kan nog 160 procent stijgen Blue Sky

17 sep 13:43 Edward Loef

Technische surveillance op de AEX, olie en meer

16 sep 14:28 Marco Knulst

Uitbraak olieprijs na drone-aanvallen