fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 22 augustus 2019 10:15

Valuta: euro en dollar in evenwicht

 De dollar heeft nauwelijks enige beweging laten zien na de publicatie van de notulen van de meest recente vergadering van de Federal Reserve, die door de markt voor het grootste deel gezien werden als oud nieuws.

"We kijken vanaf nu dan ook naar de notulen van de Europese Centrale Bank, die vanmiddag uitkomen, de toespraak van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell vrijdag in Jackson Hole en de G7 van aanstaand weekend", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Tot die tijd verwachten wij voor de belangrijkste valutaparen een zijwaarts patroon in een afwachtende markt", aldus Van der Meer. 

Het Britse pond blijft onder druk staan. De Europese Unie wil niet ingaan op het Britse verzoek om de Ierse backstop te laten vallen. "De Duitse bondskanselier Angela Merkel leek bij haar onderonsje met de Britse premier Boris Johnson wel open te staan voor een alternatief voor de backstop. Vandaag gaat Johnson in gesprek met het Franse staatshoofd en de verwachting is dat de Brexit op de G7-top het hoofdonderwerp van gesprek is", aldus de valutahandelaar.

Japan kwam donderdagochtend vroeg al met een voorlopige inkoopmanagersindex voor de industrie over augustus naar buiten en die bleek met een licht gestegen index van 49,5 nog altijd te duiden op krimp.

De Europese Centrale Bank publiceert donderdag de notulen van zijn meest recente vergadering. 
In de Verenigde Staten gaat de donderdag de aandacht uit naar vier cijfers, te weten de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 17 augustus, de samengestelde inkoopmanagersindex over augustus eveneens in een voorlopige versie, de leidende indicatoren over juli en het voorlopige consumentenvertrouwen over augustus.

De steunaanvragen dalen naar verwachting naar 217.000 van 220.000 in de week die eindigde op 12 augustus. De inkoopindex voor de Amerikaanse industrie komt naar verwachting uit op 50,3 tegen 50,0 in juli, voor de diensten op 52,6 tegen 52,2 in juli. De leidende indicatoren stijgen naar verwachting 0,3 procent tegen een afname met 0,3 procent in juni. De vertrouwensindex daalt in de voorspellingen van 6,6 negatief naar 6,8 negatief. 

Vanochtend bleek al dat de industrie in de eurozone afgelopen maand minder krimp liet zien ten opzichte van een maand eerder. Daardoor kwam de samengestelde index uit op 51,8, tegenover 51,5 in juli.

De euro noteerde donderdag 0,2 procent hoger op 1,1107 dollar en vlak op 0,9144 Britse pond.

De Aandeelhouder TV

februari 24, 2020

AEX 24 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

februari 24, 2020

Cijfers PostNL overschaduwt door virus | 24 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 21, 2020

AEX week 8 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

februari 21, 2020

Galapagos in de spotlights | 21 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
21 feb 11:32 Nico Bakker

Fibo vangnet voor de AEX

20 feb 09:48 Bas Heijink

Consolidatie op een hoog niveau

19 feb 09:22 Redactie

Voorbij de gebaande paden