Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 21 augustus 2019 09:50

Valuta: euro nog niet in opwaartse trend

De euro heeft het nog altijd lastig, nu de Italiaanse regering is gevallen en er in Rome gezocht wordt naar een nieuwe coalitie. In het Verenigd Koninkrijk zoekt premier Boris Johnson naar mogelijkheden om met Brussel over de Brexit in gesprek te blijven en dat zorgde voor druk op het Britse pond.

"Ondertussen oogt de valutamarkt afwachtend in aanloop naar de bijeenkomst van centraal bankiers in Jackson Hole", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News. "Het punt is alleen dat er relatief al veel duidelijk is omtrent het beleid van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank. Dat brengt de vraag met zich mee wat deze beleidsorganen dit keer kunnen toevoegen", aldus Boele.

Rondom de dollar ervaart Boele vooral de indruk bij marktpartijen dat de dollar zo sterk is. "Op zich denk ik dat dat nog wel meevalt en dat de beweging van de Amerikaanse munt vooral is ingegeven door een behoefte aan zekerheid bij valutahandelaren en mogelijk ook een gevolg is van een dunne illiquide markt tegen de achtergrond van de nog altijd lopende vakantieperiode", aldus de valutaspecialist.

Minder duidelijkheid bestaat er wat Boele betreft rondom de positie van het Britse pond en dan met name de Brexit. "Het proces dat de Brexit omgeeft kan nog alle kanten uit. Momenteel zit er in de koers van het Britse pond al een no-deal scenario verwerkt, maar als het inderdaad uitdraait op een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zonder een akkoord, dan is het de vraag of de Britse valuta niet nog verder onder druk komt te staan. Wij verwachten tot 31 oktober van dit jaar, de deadline voor Brexit, in elk geval nog de nodige volatiliteit in het pond", aldus Boele.    

De macro-economische agenda van woensdag is bijna net zo karig gevuld als die van dinsdag. Om 16.00 uur verschijnen in de Verenigde Staten de verkopen van bestaande woningen over juli, die 2,3 procent hoger worden geschat dan een maand eerder op 5,39 miljoen op een geannualiseerde basis. In juni tekende zich nog een daling af van 1,7 procent.

Daarna volgen de wekelijkse olievoorraden over de week die eindigde op 17 augustus en daarvoor wordt een daling voorzien van 1,5 miljoen vaten tegen een toename met 1,58 miljoen vaten een week ervoor.

De premier van het Verenigd Koninkrijk Boris Johnson heeft vandaag een ontmoeting met de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Aan het begin van de avond volgen dan de notulen van de meest recente vergadering van de Federal Reserve.

De euro noteerde woensdag 0,1 procent lager op 1,1090 dollar. Ten opzichte van het Britse pond boekte de Europese munt een stijging van 0,2 procent naar 0,9136 Britse pond.

De Aandeelhouder TV

januari 16, 2021

In hoeverre betekent de goede eerste beursweek ook een goed 2021?

januari 15, 2021

De Aandeelhouder Podcast Afl. 1 – Chiprally, olietankers, post (DHL) & bezorgsector (JET)

januari 15, 2021

AEX klaar voor 700 punten

januari 15, 2021

AEX week 2 2021 11:30 uur – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:49

  TA van Edward Loef – Amerikaanse schietsport in de lift

 • 08:38

  Amerikaanse beurshuizen positief over Europese aandelen & beursdag start rood

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Beleggen in China of Noord-Amerika?

 • 08:20

  Biden wil $2 biljoen extra & China heeft record handelsoverschot

 • 17:18

  TA van Edward Loef – Carrefour overnamekandidaat

 • 15:07

  Goudprijs verwachting 2021 – Waar gaat de goudprijs heen?

 • 10:56

  ETF van de week: Platinum (VZLA)

 • 08:33

  Aandelen blijven onverschillig bij Amerikaanse politieke situatie en olie zet triomftocht verder

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Pfizer en Moderna resistent tegen koersrisico’s?

Masterclasses

 • 21 januari

  Voorspellen de grafieken verdere koersstijgingen?

Columns

Nieuw
16 jan 13:41 Redactie

Vandaag in DAZ: PostNL, Euronav en China

15 jan 18:36 Redactie

Nieuw: Luister nu De Aandeelhouder Podcast!

15 jan 07:53 Nico Inberg

Euronav: Tankers bijna gratis