fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 21 augustus 2019

Stern boekt fors hogere nettowinst

 Stern heeft in de eerste helft van 2019 een fors hogere nettowinst geboekt, vanwege de verkoop van SternLease, op een lagere omzet. Dit bleek woensdag nabeurs na publicatie van de halfjaarcijfers van het autobedrijf.

"We zijn erg tevreden met de opbrengst uit de verkoop van SternLease. Het inregelen van de samenwerking met ALD Automotive is in volle gang en ziet er veelbelovend uit", zei CEO Henk van der Kwast. "De verkoop van nieuwe auto’s loopt dit jaar landelijk flink
achter op vorig jaar en dat zet de resultaten bij vooral Dealergroep Stern onder druk. Belangrijker voor de langere termijn zijn de vorderingen die we achter de schermen maken met belangrijke efficiency slagen en met de digitalisering van onze onderneming", voegde hij toe.

Stern boekte in de eerste zes maanden een bedrijfsresultaat (EBIT) uit voort te zetten activiteiten van 5,2 miljoen euro, in vergelijking met 4,5 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van van 27,0 miljoen euro, tegenover 4,7 miljoen euro een jaar eerder.

De sterke stijging was met name het resultaat van een netto boekwinst op de verkoop van SternLease ter omvang van 23,4 miljoen euro. Het resultaat uit voort te zetten activiteiten bedroeg 1,1 miljoen euro, versus 2,1 miljoen euro vorig jaar.

De omzet daalde van 529,5 miljoen euro in de eerste helft van 2018 naar 492,2 miljoen euro het afgelopen halfjaar. 

Outlook

Stern handhaafde de eerder uitgesproken verwachting voor de ontwikkeling van het operationele resultaat. "De effecten van het eind september 2018 ingezette kostenbesparingsprogramma zijn al materieel in de eerste helft van 2019 en zullen de komende maanden nog duidelijker zichtbaar worden", zei het concern.

Stern verwacht dat de operationele resultaten van de voort te zetten activiteiten in de tweede helft van 2019 duidelijk beter zullen uitvallen dat in de tweede helft van 2018.

Het aandeel Stern sloot woensdag op een groen Damrak 1,5 procent hoger op 13,70 euro.

De Aandeelhouder TV

november 15, 2019

De broker is de marktkraam van de beurs – #Beursspel

november 15, 2019

AEX week 46 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribasa Markets

november 15, 2019

Hoop op Chinese stimuli wereldeconomie vergeefs

november 15, 2019

Wat is fundamentele analyse? – #Beursspel

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
15 nov 16:32 Redactie

Grootste Beursgang ooit: Saudi Aramco IPO

15 nov 16:45 Rob Stuiver

Ik mis niks dankzij de VIX

15 nov 12:49 Redactie

Bulls op ramkoers! Bij Airfrance KLM