fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 21 augustus 2019 10:52

Beursupdate: Amsterdamse beurs houdt winsten vast

 De Amsterdamse beurs koerste woensdag gedurende de ochtend hoger. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,9 procent op 550,38 punten. 

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij had geen groene koersen verwacht vandaag. "Gisteravond leek het erop dat de beurzen wat lager zouden openen en vanochtend werd er al een neutrale opening verwacht. Uiteindelijk staat de Amsterdamse beurs overtuigend hoger", aldus Schutte. "Dat is prettig, maar eigenlijk is er niets veranderd."

Schutte zag vanochtend enkele uitschieters, waaronder ICT Group na positieve cijfers. Ook Accell vond de weg omhoog. De beleggingsadviseur merkte op dat er gisteravond nog veel aandelen van de fietsenfabrikant van hand wisselden. "Misschien gaat Pon zijn belang in Accell uitbreiden", aldus Schutte. 

De cijfers van Heijmans werden juist niet beloond. "Maar het aandeel was in de afgelopen dagen al flink opgelopen", aldus Schutte. "Positief is dat de bouwer minder risicovollere projecten aanneemt en ook nog eens tegen hogere marges. Dit hoopt de markt ook te zien bij BAM, dat morgen met cijfers komt."

Beleggers kijken vandaag vooral naar de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve afgelopen maand. Bovendien zal voorzitter Jerome Powell vrijdag een toespraak geven. 

De euro/dollar noteerde op 1,1099. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1101 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog 1,1090 op de borden. De olieprijzen stegen fractioneel.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen won ArcelorMittal 3,0 procent, net als Adyen. Philips hield met een plus van 0,2 procent de winst beperkt. Volgens persbureau Reuters wist Philips al jaren van dubieuze verkopen aan de Braziliaanse regering voordat vorig jaar een omkopingsschandaal bij zijn Braziliaanse tak aan het licht kwam. 

IMCD won 1,9 procent, ondanks dat ING het aandeel van de kooplijst haalde. Het advies ging naar Houden, terwijl het koersdoel neerwaarts werd bijgesteld van 75,00 naar 65,00 euro. ING merkte op dat IMCD een uitdagende omgeving ervaart en de afgelopen kwartaalcijfers markeerden de eerste teleurstelling sinds het bedrijf op de beurs genoteerd staat.   

In de AMX stegen Besi en TKH tot 2,3 procent. OCI leverde 0,4 procent in en Wereldhave daalde met 0,8 procent. 

Onder de kleinere aandelen won Accell 6,5 procent. Volgens De Telegraaf gaat aandeelhouder Pon zich richten op de markt voor zakelijke leasefietsen.  

ICT Group won 6,2 procent na cijfers. NIBC sprak van een sterke autonome omzetgroei. De cijfers van Heijmans konden juist niet op bijval van beleggers rekenen. Het aandeel van de bouwer daalde met 2,7 procent. Vooral de omzet viel tegen volgens KBC Securities. Toch is KBC van mening dat de resultaten goed waren.    

Sif Holding verloor 2,9 procent, nadat het bedrijf een vertraging meldde bij een project in Massachusetts. 

Het lokaal genoteerde Kardan schoot 10,8 procent omhoog, nadat het bedrijf een niet-bindende intentieverklaring tekende met een derde partij die een controlerend belang wil nemen in dochterbedrijf Tahal. De financiële details van de transactie werden niet gemeld.

De Aandeelhouder TV

februari 28, 2020

Coronavirus zorgt voor schokgolven economie

februari 28, 2020

Ook in tijden van paniek kansen op beurs

februari 28, 2020

Zware klappen voor bitcoin

februari 28, 2020

AEX week 9 en maand 2 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
28 feb 16:25 Redactie

Positieve playlist om het Corona rood even te vergeten

28 feb 11:53 Redactie

Welke aandelen moet je kopen in 2020?

28 feb 10:31 Redactie

Beleggingstips van Jim Tehupuring | LYNX Debat 2020