Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 21 augustus 2019 15:12

Beursblik: meer resultaat, minder buffer voor ASR

ASR zal vrijdag naar verwachting een sterker operationeel halfjaarresultaat boeken, maar een lagere solvabiliteit. Dat blijkt uit een consensusverwachting van analisten die de verzekeraar heeft gepubliceerd.

De analisten voorzien een stijging van het operationele resultaat van 382 miljoen naar 413 miljoen euro. De bijdrage van de levensverzekeringen was stabiel, met 344 miljoen tegen 340 miljoen een jaar eerder. Bij de schadeverzekeringen wordt een verbetering voorspeld van 66 miljoen naar 101 miljoen euro, door het wegvallen van de grote stormschade in het voorgaande jaar.

De aandacht zal uitgaan naar de autonome kapitaalcreatie, die 15 miljoen euro hoger wordt ingeschat dan een jaar eerder, met 194 miljoen euro.

De gecombineerde ratio van kosten en claims bij de niet-levensverzekeringen verbeterde van 97,1 procent een jaar eerder tot 95,1 procent. Bij de arbeidsongeschiktheidsportefeuilles rekenen de analisten zelfs op 91,1 procent.

De solvabiliteit daalde naar 187 procent, van 197 procent eind vorig jaar, door de overname van Loyalis en een negatieve impact van de 'volatility adjuster'. De uitgifte van Tier 2-kapitaal compenseerde dit slechts gedeeltelijk.

Analist Albert Ploegh van ING verwacht dat ASR zijn marktaandeel in Nederlandse schadeverzekeringen de komende jaren kan laten stijgen, na de verkoop van Vivat aan NN Group en Athora. Hij voorziet een verharding van het prijsklimaat door de consolidatieslag in de sector.

Een solvabiliteit beneden 200 procent betekent dat beleggers geen extra dividend tegemoet kunnen zien, merkt Ploegh op. Hij ziet wel ruimte voor de verzekeraar om wat minder voorzichtig te zijn met de kapitaalbuffers en denkt dat ASR mogelijk volgend jaar aandelen zou kunnen inkopen, als zich geen aanvullende overnames aandienen.

ASR Nederland publiceert de cijfers vrijdag voorbeurs. Het aandeel noteerde woensdag 0,6 procent hoger op 31,97 euro.

De Aandeelhouder TV

mei 25, 2020

AEX 25 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 25, 2020

Galapagos is meer dan filgotinib

mei 25, 2020

Laag handelsvolume in Amsterdam | 25 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 22, 2020

AEX week 21 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker

25 mei 12:29 Marco Knulst

Nasdaq100

25 mei 12:41 Nico Bakker

POSTNL bulls aan de leiding