fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 20 augustus 2019 20:25

Wall Street koerst af op lager slot

 De Amerikaanse beurzen noteerden dinsdag pakweg anderhalf uur voor de slotbel lager.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,6 procent tot 2.907,21 punten, de Dow Jones index verloor 0,4 procent op 26.042,68 punten en de Nasdaq noteerde 0,5 procent lager op 7.964,11 punten.

De belangrijkste vraag op Wall Street is momenteel wat de richting van het monetair beleid van de Federal Reserve wordt, te midden van de aanhoudende zorgen over een naderende economische recessie.

De Amerikaanse president Donald Trump haalde maandag opnieuw naar de Amerikaanse centrale bank uit met zijn opmerking dat de Fed een "afschuwelijk gebrek aan visie" heeft getoond.  Volgens de president zou de Fed de rente met een vol procentpunt moeten verlagen. Zo'n stap past normaal gesproken bij een ernstige recessie. Trump riep ook op tot andere maatregelen zoals het opkopen van beleggingen door de centrale bank.

Uit het Witte Huis kwamen ook hints op diverse stappen om het bedrijfsleven en de consumptie door huishoudens te stimuleren.  Washington overweegt de loonbelasting tijdelijk te verlagen.

Maandag sloot Wall Street hoger. "Het recente herstel op de aandelenmarkten is meer te danken aan een herstel van de obligatierendementen dat aan enig optimisme over een stabilisatie in de handelssituatie tussen de Verenigde Staten en China", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

De markt is tevens in afwachting van de Jackson Hole bijeenkomst en de G7 top eind deze week.

De euro/dollar noteerde op 1,1105. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1069 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1076 op de borden. 
 
Olie noteerde dinsdag tot 0,4 procent hoger.

Woensdag staan in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, gevolgd door de bestaande woningverkopen in de VS in juli, de wekelijkse olievoorraden en de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve.

Bedrijfsnieuws

Home Depot steeg 4,5 procent. Nadat de doe-het-zelf-keten een beter dan verwachte winst rapporteerde over het afgelopen kwartaal, ondanks de aanzienlijk lagere prijzen voor timmerhout. 

Twitter en  Facebook hebben accounts uit China geschrapt, die worden gebruikt om de protesten tegen de regering in Hongkong te ondermijnen. Het is voor het eerst dat de twee bedrijven de grootmacht uit Azië aanwijzen als bron van desinformatiecampagnes. 

Een groep Amerikaanse staten gaat samen onderzoek doen naar kartelvorming door grote technologiebedrijven. Daarmee wordt de sector blootgesteld aan nieuwe onderzoeken, bovenop de federale onderzoeken die al zijn ingesteld. Alphabet, de moedermaatschappij van Google, daalde 1,3 procent en Facebook daalde 1,3 procent.

Kohl's verloor 5,5 procent, hoewel de retailer beter dan verwachte resultaten over het tweede kwartaal rapporteerde.

Medtronic steeg 3,7 procent. Het medische technologiebedrijf heeft in zijn fiscale vierde kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. Daarnaast verhoogde het concern de verwachtingen voor het huidige gebroken boekjaar.

TJX Cos steeg 0,1 procent. De discountretailer rapporteerde over zijn tweede kwartaal teleurstellende omzetcijfers.

De Aandeelhouder TV

februari 24, 2020

AEX 24 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

februari 24, 2020

Cijfers PostNL overschaduwt door virus | 24 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 21, 2020

AEX week 8 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

februari 21, 2020

Galapagos in de spotlights | 21 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
21 feb 11:32 Nico Bakker

Fibo vangnet voor de AEX

20 feb 09:48 Bas Heijink

Consolidatie op een hoog niveau

19 feb 09:22 Redactie

Voorbij de gebaande paden