fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 20 augustus 2019

Olieprijs lager gesloten

 De olieprijs is dinsdag hoger gesloten, waarmee de prijs voor een vat ruwe olie herstelde van eerdere verliezen en de forse winst van een dag eerder verder uitbouwde, gevoed door berichten dat Huti-rebellen in Jemen afgelopen weekeinde een drone-aanval lanceerden op één van de grootste olievelden in Saoedi Arabië.

De olieprijzen zijn de afgelopen twee weken voornamelijk gestegen vanwege de verwachting dat centrale banken wereldwijd de vertraging van de economische groei zullen bestrijden met meer stimuleringsmaatregelen, wat tevens de vraag naar olie zou kunnen stimuleren.

"Wereldwijde prognoses voor de vraag naar olie zullen waarschijnlijk opwaarts bijgesteld worden, naarmate centrale banken en overheden een agressiever stimuleringsbeleid zullen implementeren", zei analist Edward Moya van Oanda.

"Met de verwachting dat de Amerikaanse olievoorraden deze week een lichte daling zullen laten zien, blijft de markt gefocust op geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten en updates over het stimuleringsplan van Duitsland en inzichten in het toekomstig beleid van de Fed", voegde hij toe.

Maandag steeg de olieprijs fors nadat de Huti's in Jemen zaterdag meldden een drone-aanval uitgevoerd te hebben op het Shaybah-olieveld, dat eigendom is van Saudi Arabian Oil, ofwel Aramco, en circa 14 miljard vaten olie bevat. Aramco zei dat een brand in een aardgasverwerkingsfabriek inmiddels is geblust en dat er geen slachtoffers zijn gevallen en geen verstoring in de productie plaatsvonden. Het olieveld produceert circa 1 miljoen vaten per dag.

De september-future voor een vat ruwe olie steeg  dinsdag 0,2 procent, ofwel 0,13 dollar, op de New York Mercantile Exchange, tot 56,34 dollar.

De Aandeelhouder TV

november 22, 2019

Wisselende berichten handelsdeal | 22 november 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 21, 2019

TA AEX 21 november – Nico Bakker (BNP Paribas Markets)

november 21, 2019

Analyse aandeel DSM | LYNX Beleggen

november 20, 2019

AEX-video 20 november 2019 – Nico Bakker (BNP Paribas Markets)

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
21 nov 10:49 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Energietransitie raakt oliegiganten

20 nov 10:44 Marco Knulst

Bitcoin en de cavia-theorie

20 nov 08:43 Bas Heijink

Laatste fase AEX stijging?