fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 20 augustus 2019 12:56

Beursblik: ING verlaagt koersdoel Aegon

  ING heeft zijn koersdoel voor Aegon verlaagd van 5,50 naar 5,00 euro, maar handhaafde het koopadvies na de halfjaarcijfers van de verzekeraar. 

Reden voor de koersdoelverlaging is de toegenomen onzekerheid over de capaciteit van de Nederlandse entiteit om een bijdrage te leveren aan het dividend, in combinatie met de forse daling van de rendementen op tienjarige Amerikaanse staatsleningen.

De onderliggende resultaten van Aegon waren beter dan verwacht, stelde analist Albert Ploegh. De koers ging echter onderuit omdat de Nederlandse verzekeraar geen dividend doorsluisde naar de groep, vanwege de tegenvallende solvabiliteit.

Kapitaaltekorten bij Aegon Nederland zijn een terugkerend probleem, wat de hardvochtige marktreactie verklaart, volgens Ploegh. Toch ziet hij de tegenvaller als tijdelijk. Het kapitaalverlies wordt uiteindelijk goedgemaakt door snellere kapitaalgroei. Hij ziet Aegon Nederland in 2020 weer dividend uitkeren en voor nu levert de Japanse joint venture de ontbrekende contanten voor het dividend aan de groep.
 
Aegon kijkt intussen hard naar opties om de kapitaalpositie in Nederland te verbeteren. Omdat de focus gericht moet zijn op het herstellen van het dividend door de Nederlandse entiteit, zal een herverzekeringstransactie waarschijnlijk de eerste stap zijn, denkt de analist, omdat een private equity-deal normaal gesproken meer tijd vergt. Een strategische deal met private equity kan wel interessant zijn en kan in diverse vormen worden gegoten

Frisse Friese 

Na de onverwachte CEO-wissel is volgens Ploegh grote vraag of de kersverse topman Lard Friese, afkomstig van NN Group, de structuur van de groep zal gaan veranderen. Sinds de biedingsoorlog om Vivat is het Nederlandse verzekeringslandschap veranderd, omdat er enorme belangstelling blijkt te zijn van private equity voor de Hollandse polissen.

Aegon noteerde dinsdag vlak op 3,63 euro.

De Aandeelhouder TV

februari 17, 2020

EUR/USD op laagste niveau in 3 jaar

februari 17, 2020

AEX 17 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

februari 17, 2020

De impact van coronavirus op wereldeconomie

februari 17, 2020

Importtarieven terug op de agenda | 17 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
17 feb 09:31 Rob Stuiver

4×4 deel IV: Hefboom via callopties

14 feb 13:16 Nico Bakker

Stieren aan de leiding bij Randstad

12 feb 19:03 Jim Tehupuring

Beleggen: gewoon omdat het moet