Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 19 augustus 2019 14:36

Wall Street beweegt richting hogere opening

 De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 1,0 procent in het groen.

De Amerikaanse aandelenfutures wijzen op een hogere start van Wall Street, gesteund door hoopgevende opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump en regeringsfunctionarissen over de handelsbesprekingen met China, in combinatie met berichten dat China zijn kredietverlening aan het hervormen is.

Daarnaast haalden markten wereldwijd steun uit het nieuws dat Duitsland, de grootste economie van de eurozone, stimuleringsmaatregelen overweegt om een mogelijke vertraging van de economische groei het hoofd te kunnen bieden.

Trump probeerde afgelopen weekeinde de vrees voor een recessie te sussen, terwijl zijn economisch topadviseur Larry Kudlow bij Fox News een sterke tweede helft van het jaar voorspelde en tevens meldde dat de regering Trump een belastingverlaging van 10 procent overweegt voor mensen met een middeninkomen. 

Ondertussen zei de handelsadviseur van het Witte Huis, Peter Navarro, dat het "zeker" is dat de Amerikaanse economie tot en met 2020 en daarna sterk zal blijven presteren, "dankzij stimuleringsmaatregelen van grote economieën en "de grootste handelsovereenkomst ooit in de geschiedenis".

"Beleggers lijken de verklaringen van Trump dat het "enorm goed gaat" met de Verenigde Staten ter harte te nemen, evenals zijn geruststellingen dat de handelsgesprekken tussen Washington en Beijing 'verstandig' verlopen", zei marktanalist Connor Cambell van Spreadex.

De Trump-administratie zou mogelijk maandag al aankondigen dat de licentie, waarmee Huawei Technologies, zaken kan blijven doen in de Verenigde Staten, met nog eens 90 dagen verlengd zal worden, ondanks de zorgen over de nationale veiligheid, waardoor het Chinese techconcern eerder dit jaar op een zwarte lijst voor export werd geplaatst.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten geen publicaties geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1102. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1093 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1089 op de borden. 

Olie noteerde maandag tot 0,6 procent hoger op 54,31 dollar. 

Bedrijfsnieuws

Estée Lauder steeg voorbeurs 6,0 procent, nadat het cosmeticaconcern beter dan verwachte kwartaalresultaten publiceerde en tevens een positieve outlook afgaf.

Tailored Brands steeg 7,7 procent, nadat de retailer bekendmaakte zijn bedrijfskledingactiviteiten te verkopen voor 62 miljoen dollar.

Apple noteerde in de elektronische handel voorbeurs bijna 2,0 procent hoger, nadat CEO Tim Cook Trump er tijdens een diner vrijdag op attendeerde dat handelstarieven zijn bedrijf kunnen schaden en rivalen een voordeel zou kunnen geven. Trump zei dat Cook "een zeer overtuigend argument maakte, dus ik denk erover na", zei Trump.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 1,4 procent hoger op 2.888,68 punten. De Dow Jones index eindigde 1,2 procent in het groen op 25.886,01 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,7 procent tot 7.895,99 punten. 

De Aandeelhouder TV

juli 10, 2020

AEX week 28 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 10, 2020

Indicator analyse | De Swingteller

juli 10, 2020

ING sluit kantoren | 10 juli 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 9, 2020

AEX 9 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:05

  TA: ‘Hoofdschouderpatronen gesignaleerd!’

 • 10:57

  Aandeel Tesla: staat de Tesla-bubbel op knappen?

 • 08:52

  Coronavirus blijft om zich heen slaan & beleggers doen een stapje terug

 • 17:44

  TA: ‘Goudprijs onderweg naar recordniveau’

 • 08:43

  Traditionele bedrijven hebben het zwaar, maar tech-aandelen trekken de kar

 • 16:58

  TA: ‘Gaming aandelen bieden meer vermaak’

 • 09:15

  ETF van de week: WT Physical Palladium ETF (VZLB)

 • 08:06

  Amerikaanse beurs omlaag en vaccinontwikkelaar Novavax schiet de lucht in

 • 17:56

  TA: ‘Novavax krijgt een (koers)injectie’

Masterclasses

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

Columns

Nieuw
10 jul 14:34 Redactie

Webinar: Visie Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

10 jul 14:48 Marco Knulst

GOLDEN CROSS S&P 500

09 jul 08:33 Cor Wijtvliet

De oliesector bereidt zich voor op het onvermijdelijke