Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 15 augustus 2019

General Electric keldert na fraude-aantijgingen

 De forensische accountant Harry Markopolos, die eerder piramidespelfraudeur Bernie Madoff ontmaskerde, heeft donderdag de Amerikaans beursreus General Electric beschuldigd van een fraude die groter zou zijn dan de beruchte Enron-zaak.

Het aandeel General Electric, dat al jaren onder druk staat, kelderde donderdag naar nieuwe dieptepunten met een koersverlies van 12 procent. 

"De boekhoudfraude van GE van 38 miljard dollar komt overeen met ongeveer 40 procent van de marktkapitalisatie van het bedrijf", schreef Markopolos in een rapport van 175 pagina's. "Daarmee is het veel ernstiger dan de fraudes bij Enron of WorldCom."

Het rapport focust op de voormalige tak dat langlopende zorgverzekeringen verkocht. Volgens Markopolos heeft GE nog eens 29 miljard dollar nodig aan verzekeringsreserves om de overgebleven polissen te dekken. Eerder moest het bedrijf al miljarden afschrijven op dit onderdeel.

Volgens The Wall Street Journal heeft Markopolos het rapport gedeeld met een niet nader genoemd hedgefund voordat hij het publiceerde en zal hij meedelen in de winsten die het hedgefund maakt. Ook zou hij hopen op een beloning als klokkenluider.

GE noemde in een reactie de aantijgingen volstrekt onjuist en misleidend. Het bedrijf wijst erop dat hedgefunds vaak financiële motieven hebben om aandelenkoersen te laten dalen. Het bedrijf stelt dat beleggers zich hierdoor niet moeten laten afleiden. 

De Aandeelhouder TV

september 20, 2019

Wederopstanding Britse pond

september 20, 2019

AEX week 38 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 20, 2019

Risico’s in jacht op rendement

september 20, 2019

Pharming rekent op betere tweede jaarhelft

Columns

Nieuw
20 sep 14:04 Matthijs Kok

Heeft WeWork haar eigen ramen ingegooid?

20 sep 13:23 Rob Stuiver

Doe als de Noren: koop meer aandelen!

17 sep 13:28 Albert Jellema

Altice kan nog 160 procent stijgen (Blue Sky)