fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 15 augustus 2019 17:40

General Electric keldert na fraude-aantijgingen

 De forensische accountant Harry Markopolos, die eerder piramidespelfraudeur Bernie Madoff ontmaskerde, heeft donderdag de Amerikaans beursreus General Electric beschuldigd van een fraude die groter zou zijn dan de beruchte Enron-zaak.

Het aandeel General Electric, dat al jaren onder druk staat, kelderde donderdag naar nieuwe dieptepunten met een koersverlies van 12 procent. 

"De boekhoudfraude van GE van 38 miljard dollar komt overeen met ongeveer 40 procent van de marktkapitalisatie van het bedrijf", schreef Markopolos in een rapport van 175 pagina's. "Daarmee is het veel ernstiger dan de fraudes bij Enron of WorldCom."

Het rapport focust op de voormalige tak dat langlopende zorgverzekeringen verkocht. Volgens Markopolos heeft GE nog eens 29 miljard dollar nodig aan verzekeringsreserves om de overgebleven polissen te dekken. Eerder moest het bedrijf al miljarden afschrijven op dit onderdeel.

Volgens The Wall Street Journal heeft Markopolos het rapport gedeeld met een niet nader genoemd hedgefund voordat hij het publiceerde en zal hij meedelen in de winsten die het hedgefund maakt. Ook zou hij hopen op een beloning als klokkenluider.

GE noemde in een reactie de aantijgingen volstrekt onjuist en misleidend. Het bedrijf wijst erop dat hedgefunds vaak financiële motieven hebben om aandelenkoersen te laten dalen. Het bedrijf stelt dat beleggers zich hierdoor niet moeten laten afleiden. 

De Aandeelhouder TV

februari 27, 2020

Adyen ziet groei wat afvlakken | 27 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 26, 2020

AEX 26 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

februari 26, 2020

ASMI verslaat de verwachtingen | 26 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 25, 2020

AEX 25 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
27 feb 09:41 Bas Heijink

Neerwaarts vervolg

26 feb 11:50 Jim Tehupuring

Minister Hoekstra toont zich een waardeloze belegger

25 feb 17:28 Redactie

3 Dingen die Beleggers moeten onthouden nu de corona-angst heerst