fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 15 augustus 2019 11:43

Europese beurzen lager rond middaguur

 De Europese beurzen noteerden donderdag lager in afwachting van een flinke reeks Amerikaanse macro-economische data.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een min van 0,2 procent op 363,90 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,7 procent naar 11.415,40 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 0,6 procent met een stand van 5.217,70 punten. De Britse FTSE daalde donderdag 0,4 procent naar 7.075,99 punten. 

China zei donderdag tegenmaatregelen te overwegen in antwoord op de Amerikaanse verhogingen van importtarieven op Chinese producten.

Uit Europa kwamen vandaag alleen de Britse detailhandelsverkopen over juli naar buiten, die
onverwacht bleken te zijn  opgelopen. In juli stegen de verkopen met 0,2 procent op maandbasis, terwijl er vooral juist was gerekend op een daling met 0,1 procent.

Uit de Verenigde Staten worden donderdag de wekelijkse steunaanvragen over de week die eindigde op 10 augustus verwacht samen met de detailhandelsverkopen over juli, de voorlopige arbeidskosten en -productiviteit over het tweede kwartaal, de activiteitenindex van de Federal Reserve van Philadelphia over augustus en de vergelijkbare index van New York. Later op de middag is het de beurt aan de industriële productie over juli, de vertrouwensindex van Amerikaanse huizenbouwer over augustus en de bedrijfsvoorraden over juni.

Voor de steunaanvragen wordt uitgegaan van een stijging van 209.000 aanvragen een week eerder naar 214.00 vorige week.

De detailhandelsverkopen lopen naar verwachting op maandbasis met 0,3 procent op tegen een stijging met 0,6 procent in juni. Zonder autoverkopen komt de stijging in de prognose uit op 0,4 procent, gelijk aan de toename in juni.  

De kosten voor arbeid lopen naar verwachting in het tweede kwartaal op met 2,0 procent tegen een daling met 0,9 procent in het eerste kwartaal. De productiviteit wordt verwacht te stijgen met 1,7 procent. Een kwartaal eerder bedroeg de toename nog 3,6 procent.

De index van Philadelphia daalt in de verwachting flink van 21,8 in juli naar 8,0 deze maand. Ook de index van New York si naar verwachting onder druk komen te staan gezien de voorziene index van 0,5 tegen 4,3 in juli.

De Amerikaanse industrie is naar verwachting met 0,1 procent op maandbasis gestegen tegen een vlakke trend in juni. De capaciteitsbenutting is in de prognoses licht gedaald naar 77,8 procent van 77,9 procent.

Het vertrouwen van de Amerikaanse huizenbouwer is naar verwachting deze maand op maandbasis met een index van 65 gelijk gebleven op 65,0.

De bedrijfsvoorraden laten volgens de ramingen en stijging met 0,1 procent zien tegen een toename met 0,3 procent in mei.

Olie noteerde donderdag lager. Een september-future West Texas Intermediate noteerde 1,1 procent in het rood op 54,59 dollar, terwijl voor een oktober-future Brent 58,44 dollar werd betaald, een verlies van 1,8 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1148. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1144 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1137 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Carlsberg heeft in de eerste jaarhelft de omzet met 6,5 procent zien stijgen. De resultaten in Azië groeiden sterk, terwijl de verkoop van de andere dranken het goed deed in delen van Europa. De Deense brouwer handhaafde de verwachtingen voor het volledige boekjaar. De koers van het aandeel Carlsberg noteerde donderdag 5,3 procent hoger.

Aegon heeft in het eerste halfjaar van dit jaar meer winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar maar zag het onderliggende resultaat dalen. De resultaten bleven achter bij de verwachtingen van analisten. Aegon verhoogde het interim-dividend met 7 procent naar 0,15 euro per aandeel. Aegon verloor donderdag 7,0 procent.

NN Group zag de operationele winst in het afgelopen kwartaal onder druk staan. De nettowinst trok daarentegen onverwachts aan. De verzekeraar wil een interim-dividend uitkeren van 0,76 euro per aandeel of in totaal 252 miljoen euro. De koers van het aandeel zakte 0,2 procent.

A.P. Möller-Maersk publiceerde donderdag over het tweede kwartaal beter dan verwachte cijfers en handhaafde de vooruitzichten voor dit jaar, maar is wel alert op onzekerheden die het macro-economische klimaat kunnen beïnvloeden. De Deens vrachtvervoerder over zee zag de koers van het aandeel 0,8 procent oplopen.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,2 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index daalde woensdag 2,9 procent tot 2.840,59 punten, de Dow Jones index verloor 3,1 procent op 25.479,42 punten en de Nasdaq sloot 3,0 procent lager op 7.773,94 punten.

De Aandeelhouder TV

februari 24, 2020

AEX 24 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

februari 24, 2020

Cijfers PostNL overschaduwt door virus | 24 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 21, 2020

AEX week 8 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

februari 21, 2020

Galapagos in de spotlights | 21 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
21 feb 11:32 Nico Bakker

Fibo vangnet voor de AEX

20 feb 09:48 Bas Heijink

Consolidatie op een hoog niveau

19 feb 09:22 Redactie

Voorbij de gebaande paden