fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 14 augustus 2019

Winst Tencent stijgt fors

Tencent heeft zijn nettowinst in het tweede kwartaal van 2019 fors zien stijgen in het tweede kwartaal. Dat meldde de Chinese internetreus woensdag. 

De nettowinst steeg met 35 procent tot 24,1 miljard yuan, ofwel 3,4 miljard dollar, tegenover 17,9 miljard yuan vorig jaar. Analisten die door FactSet vooraf werden geraadpleegd hadden op 22,2 miljard yuan gemikt. 

Verder steeg de omzet van Tencent met 21 procent tot 88,8 miljard yuan. Dit is iets minder dan de 93,0 miljard yuan dat de analisten hadden verwacht. 

Het in Shenzhen gevestigde bedrijf heeft dit jaar zijn games business nieuw leven ingeblazen nadat toezichthouders vorig jaar negen maanden geen nieuwe games goedkeurden. De bevriezing van de vergunningen heeft de resultaten flink gehavend. Nu is de stop voorbij en heeft Tencent weer tien spellen uitgebracht in het tweede kwartaal. 

Dit jaar is Tencent ook begonnen met het openen van een nieuw bedrijfssegment dat financiële technologie en zakelijke diensten omvat. Daarbij zit ook de populaire mobiele betaaldienst op het dominante soclale mediaplatform WeChat.  Het segment, dat ook de cloudactiviteiten omvat, meldde dat de omzet met 37 procent toenam tot 22,9 miljard yuan in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden. 

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud

09 dec 09:26 Martijn Rozemuller

Geduld is een schone zaak