fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 14 augustus 2019

Update: Duitse economie op kwartaalbasis licht gekrompen

(ABM FN) De Duitse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar fractioneel gekrompen in vergelijking met een kwartaal eerder. Dit bleek woensdag uit voorlopige eerste cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek.

In het afgelopen kwartaal nam het Duitse bruto binnenlands product, aangepast voor kalendereffecten, met 0,1 procent op kwartaalbasis af, hetgeen overeenkwam met de verwachting van analisten.

Op jaarbasis was er in deze eerste lezing nog altijd sprake van een stijging van 0,4 procent. Dit cijfer was beter dan de verwachte plus van 0,2 procent.

“Handelsconflicten, wereldwijde onzekerheid en de moeilijke automotivesector hebben de Duitse economie gedrukt,” zegt hoofdeconoom Carsten Brzeski van ING. 

“Met name de toegenomen onzekerheid, in plaats van de directe effecten van de handelsconflicten, heeft het sentiment en daarmee de economische activiteit geen goed gedaan”, voegde de econoom toe. 

Het feit dat de Duitse economie momenteel stagneert is volgens Brzeski niet het meest verontrustende bericht na een lange periode van sterke groei, maar het is de verzwakking van de binnenlandse economie die het meest zorgen baart.

Update: om commentaar econoom toe te voegen.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud

09 dec 09:26 Martijn Rozemuller

Geduld is een schone zaak