fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 14 augustus 2019

Olieprijs lager gesloten

 De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, nadat uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gestegen.

Uit de EIA-data bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 9 augustus zijn gestegen met 1,6 miljoen vaten tot 440,5 miljoen vaten. 

De benzinevoorraden daalden met 1,4 miljoen vaten tot 233,8 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie en diesel daalden met 1,9 miljoen vaten tot 135,5 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde van 96,4 naar 94,8 procent.

Het American Petroleum Institute rapporteerde dinsdag laat al dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 9 augustus zijn gestegen. Het API rapporteerde een stijging van 3,7 miljoen vaten, terwijl de benzinevoorraden met 3,7 miljoen vaten stegen. De voorraden distillaat daalden volgens het API met 1,3 miljoen vaten.

Zwakke economische data zetten tevens een rem op de olieprijs, waardoor de zorgen over de olievraag verder aanwakkerden. De Chinese industriële productie is in juli minder hard gegroeid dan in de voorgaande maand. De productie steeg in juli met 4,8 procent. In juni steeg de productie nog met 6,3 procent. Economen hielden rekening met een stijging van 5,9 procent. De detailhandelsverkopen stegen in juli op jaarbasis met 7,6 procent, terwijl in juni nog sprake was van een toename van 9,8 procent.

Daarnaast bleek uit data dat de groei van de economie van de eurozone in het tweede kwartaal is vertraagd tot 0,2 procent, terwijl de industriële productie in juni op maandbasis daalde met 1,6 procent. De Duitse economie is in het tweede kwartaal op kwartaalbasis gekrompen met 0,1 procent.

De september-future voor een vat ruwe olie daalde woensdag 3,3 procent, ofwel 1,87 dollar, op de New York Mercantile Exchange, tot 55,23 dollar.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
05 dec 13:57 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: COP25 meeting: push in strijd tegen klimaatverandering

05 dec 13:34 Redactie

2% Rendement per maand met ArcelorMittal

03 dec 09:32 Bas Heijink

AEX Bearish Engulfing