Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 14 augustus 2019

Futures wijzen op lager Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet, een dag nadat het Witte Huis abrupt van koers wijzigde en importheffingen op Chinese goederen uitstelde. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,8 procent in het rood.

Woensdag bleek hoezeer de spanningen in de handelsrelatie hun weerslag hebben op de industriële productie van China, die in juli met 4,8 procent groeide. Dat is fors minder dan de 6,3 procent van juni en ook lager dan de verwachting van 5,9 procent.

Desondanks veerden de Aziatische beurzen op, in reactie op het uitstel van de heffingen, die lijken te zijn ingegeven door Amerikaanse zorgen dat consumenten de kosten van die heffingen zullen voelen tijdens het feestdagenseizoen. 

Ook de vrees voor een Amerikaanse recessie nam hierdoor af. "De lat voor een echte recessie ligt zeer hoog in de VS", zei Geoff Yu van UBS Wealth Management. "Voor vermogensbeheerders is het nog steeds zaak om te hopen op het beste maar voorbereid te zijn op het slechtste."

In Duitsland lijkt een recessie wel aanstaande. De economie kromp in het tweede kwartaal met 0,1 procent, vergeleken met een kwartaal eerder, bleek woensdag. 

Olie noteerde woensdag lager, na een sterke stijging op dinsdag. Een september-future West Texas Intermediate daalde 1,8 procent tot 56,09 dollar, terwijl een future Brent voor dezelfde maand 1,4 procent goedkoper was op 60,43 dollar.  

De euro/dollar noteerde op 1,1183. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1172 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1175 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Canada Goose stond 3 procent lager in de handel voorbeurs, na een koerswinst van 2,7 procent dinsdag. Het kledingbedrijf meldde in de tussentijd een groter verlies in het eerste kwartaal, maar overtrof de omzetverwachtingen, waardoor de koers aanvankelijk opliep. Het aangepaste verlies per aandeel van 0,21 Canadese dollar was conform de analistenconsensus. 

CBS en Viacom komen weer samen, meldden de bedrijven dinsdagavond, in een fusie die door een aandelenruil wordt gerealiseerd. Het fusiebedrijf, ViacomCBS krijgt meer dan 28 miljard dollar omzet. De aandelen sloten dinsdag hoger en noteerden voorbeurs weer wat lager. 

Apple, dat dinsdag sterk profiteerde van de ontspanning in het handelsconflict met China, leverde een deel van de koerswinst van 4 procent weer in. In de handel voorbeurs ging het aandeel 1,2 procent lager.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag fors hoger, nadat het Witte Huis een deel van de aangekondigde importheffingen op Chinese goederen uitstelde. De S&P 500 index eindigde 1,48 procent hoger op 2.924,97 punten. De Dow Jones index steeg 1,44 procent tot 26.275,24 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 1,95 procent naar 8.016,36 punten.
 

--

De Aandeelhouder TV

augustus 22, 2019

Effecten lagere rentestanden

augustus 22, 2019

Private video

augustus 22, 2019

Fraaie cijfers Adyen | 22 augustus 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 21, 2019

AEX 21 augustus 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
21 aug 16:56 Marco Knulst

HSBC Hongkong and Shanghai Banking Corp gevestigd in het VK

20 aug 13:27 Bas Heijink

AEX op weg naar lagere niveaus Bas Heijink

20 aug 13:50 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: The hard road ahead for oil