fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 14 augustus 2019

Europese beurzen lager rond middaguur

 De Europese beurzen noteerden woensdag lager, na matige macro-economische data uit de eurozone.   

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een verlies van 0,6 procent op 369,50 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 1,0 procent naar 11.638,00 punten. De Franse CAC 40 verloor 0,9 procent op 5.316,51 punten. De Britse FTSE daalde woensdag 0,8 procent naar 7.217,43 punten. 

China trad vanochtend vroeg al met cijfers naar buiten met detailhandelsverkopen over juli die met 7,7 procent stegen. In juni was dit nog 9,8 procent. De verwachting van analisten lag op  8,5 procent.

De industriële productie van China over juli kwam uit op een stijging met 4,8 procent op jaarbasis, waar in juni nog een plus van 6,3 procent werd gerapporteerd op dezelfde basis. De verwachting was 5,9 procent.

Duitsland maakte de eerste raming van de economische omvang over het tweede kwartaal bekend en die bleek in overeenstemming met de verwachtingen op kwartaalbasis met 0,1 procent te zijn gedaald. In de prognoses werd op jaarbasis rekening gehouden met een groei van 0,2 procent, maar dat bleek in de voorlopige cijfers 0,4 procent et zijn.

De Franse inflatie over juli bedroeg in een definitieve meting 1,1 procent op jaarbasis, gelijk aan de voorlopige meting. 

Vanochtend kwamen uit het Verenigd Koninkrijk de consumenten- en producentenprijzen over juli naar buiten. Die waren respectievelijk hoger dan verwacht en conform verwachting.

De groei van de economie van de eurozone bleef in een tweede raming van Eurostat ongewijzigd op 0,2 procent op kwartaalbasis en 1,1 procent op jaarbasis. 

Van de eurozone werd ook een industriële productie over juni verwacht die op jaarbasis met 1,6 procent omlaag kwam, waar een daling met 1,2 procent was voorzien.

Uit de Verenigde Staten volgen woensdag twee data: de importprijzen over juli en de wekelijkse olievoorraden over de week die eindigde op 10 augustus.

De importprijzen komen naar verwachting 0,1 procent lager uit. De olievoorraden zijn naar verwachting met 2,1 miljoen vaten gedaald tegen een stijging met 2,385 miljoen vaten olie een week eerder.

Olie noteerde woensdag lager. Een september-future West Texas Intermediate noteerde 1,3 procent in het rood op 56,34 dollar, terwijl voor een oktober-future Brent 60,77 dollar werd betaald, een verlies van 0,9 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1179. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1170 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1175 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Axel Springer heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de winstgevendheid onder druk zien staan, maar herhaalde wel zijn outlook voor het lopende boekjaar, waarin het rekening houdt met een daling in omzet, aangepast operationeel resultaat en aangepast bedrijfsresultaat (EBIT). De koers van het aandeel noteerde in Frankfurt woensdag vrijwel onveranderd.

Het Duitse energiebedrijf RWE heeft in de eerste jaarhelft van 2019 de aangepaste nettowinst scherp zien stijgen en bevestigde de outlook voor 2019. RWE bevestigde in het persbericht zijn 2019 vooruitzichten en mikt op een aangepaste EBITDA voor 2019 van 1,6 miljard euro tot 1,9 miljard euro.Het bedrijf verwacht ook in september de verkoop van de divisie Innogy voor duurzame energie aan het Duitse E.ON te kunnen afronden. De koers van het aandeel RWE steeg woensdag 1,8 procent. 

AstraZeneca heeft van de Amerikaanse Food and Drug Administration voor een medicijn tegen kanker toegang verkregen tot een versneld goedkeuringsproces na betere resultaten dan andere beschikbare middelen. De koers van het aandeel steeg in Londen 0,3 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,5 procent in het rood.

De S&P 500 index eindigde dinsdag 1,48 procent hoger op 2.924,97 punten. De Dow Jones index steeg 1,44 procent tot 26.275,24 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 1,95 procent naar 8.016,36 punten.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud

09 dec 09:26 Martijn Rozemuller

Geduld is een schone zaak