--- ---

Cisco Systems presteert iets beter dan verwacht

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 14 augustus 2019

Netwerkbedrijf onder druk vanwege lichte outlook.

 Cisco Systems heeft het afgelopen kwartaal een licht hoger dan verwachte aangepaste nettowinst geboekt, terwijl de omzet in lijn was met de verwachtingen. Dat bleek woensdag na het sluiten van de Amerikaanse aandelenbeurzen.

"Onze resultaten in het vierde kwartaal markeren een sterk einde van een geweldig jaar", zei CEO Chuck Robbins. "We zijn goed gepositioneerd om te profiteren van de toekomstige groeimogelijkheden", voegde hij toe.

Het netwerkbedrijf boekte een nettowinst van 2,2 miljard dollar over zijn vierde fiscale kwartaal, ofwel 0,51 dollar per aandeel, in vergelijking met 3,8 miljard dollar, ofwel 0,81 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

De aangepaste winst bedroeg 0,83 dollar per aandeel, tegenover 0,70 dollar per aandeel een jaar eerder.

De omzet steeg van 12,8 miljard dollar in het fiscale vierde kwartaal van 2018 naar 13,4 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste nettowinst van 0,81 dollar per aandeel op een omzet van 13,4 miljard dollar.

Outlook

Voor het huidige kwartaal, het fiscale eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar, voorziet het netwerkbedrijf een groei van de omzet op jaarbasis van 0 procent tot 2 procent, terwijl een winst per aandeel wordt voorzien variërend van 0,64 dollar tot 0,69 dollar per aandeel. Analisten reageerden teleurgesteld op de "lichte" verwachtingen.

Het aandeel Cisco Systems noteerde in de elektronische handel nabeurs 6,3 procent lager.

Geef een reactie