fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 13 augustus 2019

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

 De Amerikaanse futures wijzen dinsdag op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het rood.

De handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China duren voort, terwijl beleggers massaal in zogenaamde 'veilige havens' als goud en treasury's stappen, vanwege de aanhoudende politieke onrust in Hong Kong. Tienjarige treasury's noteerden dinsdag op 1,637 procent, terwijl 30-jarige treasury's op 2,103 procent noteerden.

De Amerikaanse aandelenmarkten daalden maandag fors, wat door analisten werd toegeschreven aan de toenemende twijfel over een handelsovereenkomst, waarbij met name banken en technologiebedrijven het voortouw namen.

"De markt verteert nog steeds de laatste retoriek van de Amerikaanse president Donald Trump over China. Vrijdag zei hij te overwegen om de volgende ronde van handelsbesprekingen [in september] af te blazen", zei  strateeg Neil Dwane van Allianz Global Investors. 

De luchthaven van Hong Kong is dinsdag open, terwijl de protesten op kleinere schaal voortduurden. Sommige vluchten werden hervat, hoewel veel vluchten werden geannuleerd, nadat maandag alle vluchten werden geannuleerd vanwege de protesten tegen het opreden van de politie tijdens de demonstraties tot dusver deze zomer.

"Hong Kong is duidelijk een belangrijke barometer voor de vraag in hoeverre China bereid is invloed uit te oefenen: zei strateeg Matthew Cairns van Rabobank.

Dinsdag staan in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen vertrouwensdata van het midden- en kleinbedrijf en inflatiedata over juli.

De euro/dollar noteerde op 1,1217. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1189 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1212 op de borden. 

Olie noteerde dinsdag 0,3 procent lager op 54,02 dollar.
 
Bedrijfsnieuws

Banken zullen dinsdag waarschijnlijk opnieuw onder druk staan vanwege de dalende rente's op treasury's. Citigroup en Morgan Stanley leverden maandag achtereenvolgens bijna 3,0 procent en circa 2,8 procent in.

Canntrust noteerde voorbeurs 2,6 procent hoger. De wietproducent verloor maandag 28,0 procent, na een rapport waaruit bleek dat het concern wiet heeft geteeld op locaties waar geen vergunning voor was afgegeven.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 1,2 procent lager op 2.883,09 punten. De Dow Jones index eindigde 1,5 procent in het rood op 25.897,71 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,2 procent tot 7.863,41 punten. 

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
05 dec 13:57 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: COP25 meeting: push in strijd tegen klimaatverandering

05 dec 13:34 Redactie

2% Rendement per maand met ArcelorMittal

03 dec 09:32 Bas Heijink

AEX Bearish Engulfing