fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 13 augustus 2019

Europese beurzen lager rond middaguur

 De Europese beurzen noteerden dinsdag lager in een relatief nieuwsluwe markt met een flink tegenvallende Duitse ZEW-index als spelbreker.   

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde dinsdag rond het middaguur een daling van 0,5 procent op 367,50 punten. De Duitse DAX liet een verlies zien van 0,8 procent op 11.587,80 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 0,5 procent met een stand van 5.283,36 punten. De Britse FTSE noteerde dinsdag 0,2 procent lager op 7.192,78 punten. 

Dinsdagochtend kwam de Duitse inflatie over juli in een definitieve versie uit op 1,7 procent op jaarbasis, gelijk aan de voorlopige cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek Destatis. 

Uit het Verenigd Koninkrijk kwamen de werkloosheidscijfers over augustus, die licht opliepen van 3,8 procent over de drie maanden tot en met juli naar 3,9 procent. 

Duitsland publiceerde vandaag de vertrouwensindex van ZEW over augustus die uitkwam op 44,1 negatief. In juli was dit al 24,5 negatief, maar de verwachting lag op 30,0 negatief, waarmee het cijfer over augustus flink tegenviel.

Uit de Verenigde Staten volgt dinsdag de vertrouwensindex onder het MKB over juli en halverwege de middag de inflatie over juli. 

De ondernemers in het Amerikaanse kleinbedrijf hebben naar verwachting iets meer vertrouwen gekregen met een verwachte index van 103,5 tegen 103,3 in juni. 

De Amerikaanse consumentenprijzen zijn op maandbasis naar verwachting met 0,3 procent opgelopen tegen een stijging met 0,1 procent in juni op maandbasis. Op jaarbasis wordt een inflatie voorzien van 1,7 procent tegen 1,6 procent een maand ervoor. Zonder de invloed van voedsel- en energieprijzen komt de inflatie op maandbasis naar verwachting uit op 0,2 procent tegen 0,3 procent een maand eerder. Op jaarbasis komt deze kerninflatie naar verwachting uit op 2,1 procent, gelijk aan de inflatie in juni. 

Olie noteerde dinsdag licht hoger. Een september-future West Texas Intermediate noteerde 0,3 procent in het groen op 55,05 dollar, terwijl voor een oktober-future Brent 58,63 dollar werd betaald, een plusje van 0,1 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1197. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1198 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1214 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

TUI heeft in het derde kwartaal de winstgevendheid onder druk zien komen te staan, vooral nadat Boeing 737 MAX-toestellen aan de grond bleven. TUI moest daarvoor een kostenpost boeken van 144 miljoen euro en herhaalde de verwachting dat dit voor het gehele gebroken boekjaar kan oplopen naar in totaal 300 miljoen euro. De koers van het aandeel TUI noteerde in Londen 2,4 procent hoger.

Henkel heeft in het tweede trimester de winst onder druk zien staan, wegens een daling in zijn belangrijke industrieën zoals de automotivesector, waardoor het bedrijf de groeivooruitzichten voor het volledige jaar neerwaarts bijstelde. Henkel ziet nu een groei tussen 0 en 2 procent. Eerder voorspelde de onderneming een autonome groei tussen 2 en 4 procent. Henkel blijft een aangepast rendement op de omzet verwachten in het bereik van 16 tot 17 procent. De koers van het aandeel Henkel noteerde in Frankfurt 7,1 procent lager.
 
Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,2 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index daalde maandag 1,2 procent tot 2.882,67 punten, de Dow Jones index verloor 1,5 procent op 25.896,44 punten en de Nasdaq sloot 1,2 procent lager op 7.863,41 punten.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
05 dec 13:57 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: COP25 meeting: push in strijd tegen klimaatverandering

05 dec 13:34 Redactie

2% Rendement per maand met ArcelorMittal

03 dec 09:32 Bas Heijink

AEX Bearish Engulfing