Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 13 augustus 2019

Beursblik: vertrek Deliveroo uit Duitsland positief voor Takeaway.com

 Het vertrek van Deliveroo uit de Duitse markt is positief nieuws voor Takeaway.com, gezien er nu geen noemenswaardige concurrent meer overblijft in Duitsland. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING dinsdag. 

Volgens ING laat de beslissing van Deliveroo zien dat de strategie van Takeaway.com, waarin het eigen logistieke diensten toevoegt aan zijn platform, zijn vruchten afwerpt. Op deze manier maakt Takeaway.com het zijn concurrenten moeilijk, aldus ING. 

Het vertrek uit Duitsland onderstreept volgens Hesselink dat het businessmodel van Deliveroo structureel tekort schiet. De kosten op korte termijn gerelateerd aan logistiek zijn volgens ING een goede investering, gezien het op lange termijn de concurrerende dynamiek verbetert. Deliveroo moet er volgens ING een stapje bovenop doen om de concurrentie aan te kunnen. 

"JustEat-Takeaway.com zal de concurrentie op logistiek vlak verder opvoeren. Hierdoor zullen de kosten stijgen, maar hierdoor wordt de Britse markt een stuk aantrekkelijker voor JustEat-Takeaway.com", aldus Hesselink. 

ING handhaafde het koopadvies op Takeaway.com met een koersdoel van 100,00 euro. Het aandeel steeg vanochtend 1,7 procent tot 85,95 euro.  

De Aandeelhouder TV

augustus 22, 2019

Effecten lagere rentestanden

augustus 22, 2019

Private video

augustus 22, 2019

Fraaie cijfers Adyen | 22 augustus 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 21, 2019

AEX 21 augustus 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
21 aug 16:56 Marco Knulst

HSBC Hongkong and Shanghai Banking Corp gevestigd in het VK

20 aug 13:27 Bas Heijink

AEX op weg naar lagere niveaus Bas Heijink

20 aug 13:50 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: The hard road ahead for oil