Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 13 augustus 2019

Beursblik: vertrek Deliveroo uit Duitsland positief voor Takeaway.com

 Het vertrek van Deliveroo uit de Duitse markt is positief nieuws voor Takeaway.com, gezien er nu geen noemenswaardige concurrent meer overblijft in Duitsland. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING dinsdag. 

Volgens ING laat de beslissing van Deliveroo zien dat de strategie van Takeaway.com, waarin het eigen logistieke diensten toevoegt aan zijn platform, zijn vruchten afwerpt. Op deze manier maakt Takeaway.com het zijn concurrenten moeilijk, aldus ING. 

Het vertrek uit Duitsland onderstreept volgens Hesselink dat het businessmodel van Deliveroo structureel tekort schiet. De kosten op korte termijn gerelateerd aan logistiek zijn volgens ING een goede investering, gezien het op lange termijn de concurrerende dynamiek verbetert. Deliveroo moet er volgens ING een stapje bovenop doen om de concurrentie aan te kunnen. 

"JustEat-Takeaway.com zal de concurrentie op logistiek vlak verder opvoeren. Hierdoor zullen de kosten stijgen, maar hierdoor wordt de Britse markt een stuk aantrekkelijker voor JustEat-Takeaway.com", aldus Hesselink. 

ING handhaafde het koopadvies op Takeaway.com met een koersdoel van 100,00 euro. Het aandeel steeg vanochtend 1,7 procent tot 85,95 euro.  

De Aandeelhouder TV

oktober 17, 2019

InsingerGilissen verhoogt koersdoel ASML

oktober 17, 2019

Heel beperkte groei voor Unilever

oktober 17, 2019

AEX aan vooravond van stijging naar 700 punten

oktober 17, 2019

Deal or no Deal? | 17 oktober 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
17 okt 10:22 Redactie

3 Top Dividend Aandelen die U in Oktober Moet Kopen

16 okt 18:27 Rob Stuiver

Call AEX december 2023 1.000..! Kopen of verkopen?

16 okt 14:17 Redactie

Bloedgigant CSL daagt Pharming voor de Rechter