fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 13 augustus 2019

Beursblik: Hogere winst Aegon in verschiet eerste jaarhelft

 Aegon zal donderdag naar verwachting een hogere winst rapporteren over het eerste halfjaar van 2019. Dit is de verwachting  van een door het concern zelf samengestelde consensus. Er werkten 20 analisten aan mee.

De Nederlandse verzekeraar komt donderdag voorbeurs met halfjaarcijfers.

De mediane verwachting voor het onderliggend resultaat voor belastingen bedraagt 988 miljoen euro, in vergelijking met 1.064 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De verwachtingen variëren daarbij van 938 miljoen euro tot 1.089 miljoen euro.

Onder de streep resteert volgens de mediane consensus een nettowinst van 860 miljoen tegenover 491 miljoen euro in de eerste helft van 2018. Daarbij bedroeg de laagste raming 585 miljoen euro, terwijl de hoogste raming uitging van een nettowinst van 1.107 miljoen euro.

De Solvency II ratio komt volgens de verwachting van analisten mediaan uit op 204 procent, tegenover 211 procent eind december 2018 en 215 procent eind juni 2018.

Laatste wapenfeit rond de Nederlandse verzekeraar is dat Lard Friese, de CEO van NN Group, de nieuwe bestuursvoorzitter van Aegon wordt. Analist Jason Kalamboussis van KBC Securities sprak van een welkome verrassing. Friese komt volgens KBC met een sterke track record. "Hij heeft NN opgebouwd tot wat het nu is", aldus Kalamboussis. Friese zal met ingang van 1 maart 2020 in dienst treden als CEO en zal Alex Wynaendts opvolgen.

"Verzekeraars hebben vaak een troebele balans en daardoor is vertrouwen in het management van groot belang. Het vertrouwen van beleggers in Aegon is duidelijk beperkt gezien de lage waardering", merkten analisten van online broker LYNX. op. "Mocht Aegon echter het vertrouwen terugwinnen, dan kunnen huidige beleggers in Aegon mooie rendementen tegemoet zien. De risico’s zijn echter dat de rente blijft zakken. Aegon is sowieso erg georiënteerd op de VS vergeleken met Nederlandse concurrenten. Dat zorgt ervoor dat de risico’s voor Aegon vooral zitten in een lagere Fed-rente en meer faillissementen in de VS", aldus LYNX.

Outlook

Tijdens de publicatie van de jaarcijfers half februari gaf Aegon nieuwe doelen af voor de komende drie jaar. In de periode 2019 tot en met 2021 wil de verzekeraar bij elkaar 4,1 miljard euro kapitaal genereren. Daarvan wil Aegon 45 tot 55 procent uitkeren als dividend, of 1,85 miljard tot 2,25 miljard euro. Het rendement op eigen vermogen zou jaarlijks meer dan 10 procent moeten zijn. Aegon blijft net als in de voorgaande periode streven naar een solvabiliteit tussen 150 en 200 procent en een kasoverschot in de holding van 1,0 miljard tot 1,5 miljard. Aegon handhaaft ook zijn doelstelling voor de schuldpositie op 26 tot 30 procent.

Aegon noteerde dinsdag op een rood Damrak 0,3 procent lager op 3,77 euro.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
05 dec 13:57 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: COP25 meeting: push in strijd tegen klimaatverandering

05 dec 13:34 Redactie

2% Rendement per maand met ArcelorMittal

03 dec 09:32 Bas Heijink

AEX Bearish Engulfing