Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 12 augustus 2019 20:40

Olieprijs hoger gesloten

 De prijs voor een vat ruwe olie is maandag hoger gesloten, waarmee de olieprijs herstelde van eerdere verliezen, vanwege de aanhoudende zorgen over de wereldwijde economisch groei, die verder werden aangewakkerd door een escalatie van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

Het sentiment blijft bedrukt, vanwege de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China en de daaruit voortvloeiende vrees voor de vraag naar olie.

De Amerikaanse president Trump gooide ook zaterdag olie op het vuur. Hij zei dat Beijing heel graag een deal met de VS wil sluiten, maar mogelijk tot volgend jaar wil wachten om te zien of een Democraat de verkiezingen van 2020 wint "zodat ze de grote afzetterij van Amerika kunnen voortzetten", twitterde Trump. De tweets doen de twijfel rijzen over de vraag of de gesprekken die in september zijn gepland wel zullen plaatsvinden. Vrijdag suggereerde hij al dat de geplande gesprekken in september mogelijk niet zullen plaatshebben.

Analist Michael Tan van RBC Global Markets merkte op dat de huidige zwakte indruist tegen de seizoenspatronen, aangezien het derde kwartaal over het algemeen het sterkste kwartaal is voor de olieprijzen.

Handelaren hebben een aantal verstoringen aan de aanbodzijde van zich afgeschud, wat volgens Tran aangeeft dat de olieprijs "een gebroken barometer" is geworden voor het meten van wereldwijde risico's. Hij merkte echter op dat handelaren met short-posities weinig te wijten valt, "aangezien het aantal shortposities, waarbij de markt anticipeert op een verdere daling van de olieprijs, relatief laag is", zei Tan.

"In plaats daarvan lijkt de koper te staken", zei hij. "Ondanks een reeks verstoringen ligt het investeringsniveau op een meerjarig dieptepunt", voegde hij toe.

De september-future voor een vat ruwe olie steeg maandag 0,8 procent, ofwel 0,43 dollar, op de New York Mercantile Exchange, tot 54,93 dollar.

De Aandeelhouder TV

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

april 8, 2020

Beleggers massaal actief op de beurs | 8 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 7, 2020

AEX 7 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen

07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen

07 apr 09:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten