Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 12 augustus 2019 18:44

Europese beurzen lager gesloten

 De Europese beurzen zijn maandag lager gesloten. 

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,3 procent tot 370,41 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,1 procent op 11.679,68 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,3 procent op 5.310,31 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent lager op 7.226,72 punten.
 
Het sentiment blijft in Europa bedrukt, vanwege de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China en de daaruit voortvloeiende vrees voor een wereldwijde vertraging van de economische groei. 

De Amerikaanse president Trump liet ook zaterdag via Twitter van zich horen. Hij zei dat Beijing heel graag een deal met de VS wilde sluiten, maar dat Beijing mogelijk tot volgend jaar wil wachten om te zien of een Democraat de verkiezingen van 2020 wint "zodat ze de grote afzetterij van Amerika kunnen voortzetten", twitterde Trump. De tweets doen de twijfel rijzen over de vraag of de gesprekken die in september zijn gepland wel zullen plaatsvinden.

Marktanalist David Madden van CMC Markets sprak daarentegen van een optimistische stemming ondanks een zwakkere yuan. "De Europese en Amerikaanse aandelenmarkten zagen vorige week grote volatiliteit, vanwege de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. De centrale bank van China stelde de referentiekoers van de Chinese munt ten opzichte van de dollar boven de 7,00 vast", zei Madden, eraan toevoegend dat dit geen grote devaluatie is en dat handelaren inmiddels gewend zijn geraakt aan het idee dat een koers boven 7,00 yuan de nieuwe norm zou kunnen worden. 

Daarnaast volgt de markt met argusogen de ontwikkelingen in Italië. De Italiaanse vice-premier Matteo Salvini verwierp zaterdag berichten in de media dat zijn partij in zijn verkiezingscampagne zou oproepen uit de euro te stappen. Salvini's partij, die deel uitmaakt van de regeringscoalitie, heeft vrijdag een motie van wantrouwen ingediend. De partij heeft zijn leden teruggeroepen naar Rome om deze week over de motie te stemmen.

Op macro-economisch vlak stonden maandag in Europa geen publicaties geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1225. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1185 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1198 op de borden. 

Olie noteerde maandag tot 0,2 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Tullow Oil steeg maandag 19,8 procent, nadat het concern meldde dat de ontdekking van olie in Guyana de voorspellingen heeft overtroffen. Binnenkort wordt begonnen met de aanleg van een tweede put op het Ordinduik-blok.

AMS daalde 8,8 procent, nadat het Oostenrijkse halfgeleiderbedrijf aankondigde een bod te doen op Osram Licht van 38,50 euro per aandeel, waarmee de sectorgenoot van Signify wordt gewaardeerd op 3,7 miljard euro. Osram won 10,4 procent.

NMC Health daalde 5,6 procent, hoewel het concern de winstverwachting voor het hele boekjaar herbevestigde. Het aandeel van de zorgverlener verloor 10,4 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,8 procent lager op 2.895,84 punten. De Dow Jones index daalde 0,9 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,7 procent in het rood.

De Aandeelhouder TV

april 9, 2020

AEX week 15 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 9, 2020

Just Eat Takeaway scoort goed | 9 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

Columns

Nieuw
09 apr 20:17 Redactie

Het grote crisiswebinar: AEX 300? Professor Koelewijn & Nico Bakker

09 apr 16:34 Redactie

5 sterkte aandelen om te kopen, terwijl de rest afbrokkelt

09 apr 08:31 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Duurzaamheid en veerkracht in volatiele markten