fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 12 augustus 2019

Beursblik: welkome wisseling van de wacht bij Aegon

Het vertrek van CEO Lard Friese van NN Group naar Aegon is een welkome verrassing. Dit stelde analist Jason Kalamboussis van KBC Securities maandag. 

Lard Friese komt volgens KBC met een sterke track record. "Hij heeft NN opgebouwd tot wat het nu is", aldus Kalamboussis. Friese zal met ingang van 1 maart 2020 in dienst treden als CEO en zal Alex Wynaendts opvolgen.

Kalamboussis argumenteerde vorig jaar al dat Aegon de pagina eens moest omslaan nadat Wynaendts al sinds 2008 aan het hoofd staat. Volgens de analist zou dit de groep aanzienlijk kunnen veranderen. Hij ziet niet meteen een opsplitsing van de EU/VS-activiteiten, maar wel een snellere, meer wendbare groep met nog verdere desinvesteringen.

Het macro-economisch klimaat zal volgens KBC nog op de aandelen van AEGON wegen, maar de analist verwacht een sterke tweede jaarhelft aangezien de groeiprojecten in de VS zouden moeten beginnen bij te dragen. 

Het vertrek van de CEO van NN Group kwam voor KBC wel als een verrassing. "Maar blijkbaar lag er een duidelijk plan voor de opvolging klaar", aldus KBC. David Knibbe neemt per 1 oktober het stokje van Friese bij NN over. 

"Hoewel er waarschijnlijk sprake is van enige verandering, heeft de nieuwe CEO Knibbe de overname van Delta Lloyd doorstaan en heeft hij nu een andere overname te integreren, namelijk de VIVAT Non-Life divisie. De deal wordt echter pas in het eerste kwartaal van 2020 gesloten, waardoor hij de tijd heeft om zijn nieuwe positie in te nemen", aldus KBC. 

KBC handhaafde het koopadvies op NN Group met een koersdoel van 42,50 euro. Het advies voor Aegon staat bij KBC eveneens op Kopen met een koersdoel van 6,00 euro. Het aandeel NN Group steeg maandagochtend 0,6 procent tot 31,17, terwijl Aegon 2,6 procent won op 3,91 euro.  

De Aandeelhouder TV

december 10, 2019

Verliezers 2019 zijn winnaars in januari

december 10, 2019

AEX technische analyse 9 december

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
10 dec 13:35 Bas Heijink

Week 50 – Technische analyse AEX

09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud