Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 12 augustus 2019

Beursblik: nauwelijks autonome groei TKH voorzien

TKH Group heeft in de eerste zes maanden van dit jaar nauwelijks autonome groei gerealiseerd, maar groeide wel door middel van overnames en gunstige wisselkoerseffecten. Dit verwacht analist Tijs Hollestelle van ING in aanloop naar de halfjaarcijfers van TKH op dinsdag. 

Na een sterke koerswinst sinds de beleggersdag eerder dit jaar en de eerste grote desinvestering, zullen de halfjaarresultaten van TKH vermoedelijk een reflectie zijn van de zwakke economische ontwikkelingen, zo verwacht ING. 

ING mikt op een omzet van 833 miljoen euro, hetgeen een stijging van 3,8 procent zou betekenen. De stijging valt vooral toe te schrijven aan een groei van 1,5 procent door overnames en een 1,5 procent groei door gunstige wisselkoerseffecten. "Als gevolg is er nauwelijks autonome groei", aldus Hollestelle. 

ING is van mening dat de groeidivisies van TKH de capaciteit hebben om sneller te groeien dan de bredere markt, maar dat de twee grootste divisies, te weten Tyre Equipment en
Machine Vision, vooralsnog "aardig", maar niet "sterk" presteren. Daarom zal TKH niet ontkomen aan de zwakkere marktontwikkelingen, aldus ING. 

Bovendien is er sprake van een moeilijke vergelijkingsbasis ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, zo stelde Hollestelle. In de eerste zes maanden van 2018 groeide de omzet nog met bijna 12 procent op autonome basis en steeg de EBITA-marge tot een recordniveau van 11,4 procent.

ING verwacht verder een stijging van de nettoschuld ten opzichte van de 327 miljoen euro eind 2018, vanwege seizoensgebonden effecten met betrekking tot het werkkapitaal en een uitbetaling van het dividend in de eerste helft van het jaar. 

De recent aangekondigde desinvestering van de industriële connectivity-activiteiten zal nog geen impact hebben op de halfjaarcijfers, aldus ING, omdat deze naar verwachting pas in het derde kwartaal van 2019 wordt afgerond. Ook de recente overname van SVS-Vistek zal nog niet in de balans terug te vinden zijn. 

ING handhaafde het koopadvies op TKH met een koersdoel van 65,50 euro. Het aandeel TKH steeg vanochtend met 0,1 procent tot 52,65 euro.    

De Aandeelhouder TV

augustus 22, 2019

AEX 22 augustus 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 22, 2019

Komt de volgende crisis uit Hongkong? • Z zoekt uit

augustus 22, 2019

Effecten lagere rentestanden

augustus 22, 2019

Private video

Columns

Nieuw
22 aug 16:48 Matthijs Kok

Kraft Heinz: Rood als Ketchup

21 aug 16:56 Marco Knulst

HSBC Hongkong and Shanghai Banking Corp gevestigd in het VK

20 aug 13:27 Bas Heijink

AEX op weg naar lagere niveaus Bas Heijink