Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -zondag, 11 augustus 2019

Veel interesse in Arriva – media

Er is veel interesse in een gedeeltelijke of volledige overname van Arriva, het Europese vervoersbedrijf van Deutsche Bahn. Dit meldde persbureau Bloomberg dit weekend.

Meer dan tien partijen, waaronder private equity firma's Apollo Global Management, Carlyle Group en Lone Star Funds, maar ook concurrenten als Go-Ahead, Stagecoach en Transdev, zouden zich hebben gemeld bij het Duitse spoorbedrijf, zeggen ingewijden. Partijen kunnen zich tot en met komende donderdag melden bij Deutsche Bahn.

Een verkoop zou volgens de bronnen 3,5 miljard tot 4 miljard euro op kunnen leveren. Eerder meldde Bloomberg al dat Deutsche Bahn met een eventuele verkoop van Arriva zeker een winst wil behalen ten opzichte van de boekwaarde van rond de 2,2 miljard euro.

Mocht het verkoopproces toch niet voldoende opleveren, dan is het alternatief mogelijk een beursgang in Amsterdam, berichtte het persbureau eerder deze week al.

Deutsche Bahn zou recent een prospectus hebben ingediend bij de Autoriteit Financiële Markten. De keuze voor Euronext Amsterdam, mocht het inderdaad tot een beursgang komen, heeft te maken met de snellere groei van Arriva op het vasteland van Europa. Meer dan de helft van de winst komt hier tegenwoordig vandaan. Dat was in 2010, toen Deutsche Bahn het Britse bedrijf overnam, slechts een fractie.

Arriva is actief in 14 landen, waaronder Nederland.

In maart kondigde Deutsche Bahn de plannen aan om Arriva te verkopen, waarbij de opbrengst zou worden gebruikt om schulden af te lossen en ter investering in het Duitse infrastructuurnetwerk. 

Woordvoerders van de betrokken bedrijven wilden dit weekend niet direct een reactie geven aan Bloomberg, of waren niet bereikbaar, aldus het persbureau.

De Aandeelhouder TV

augustus 22, 2019

Effecten lagere rentestanden

augustus 22, 2019

Private video

augustus 22, 2019

Fraaie cijfers Adyen | 22 augustus 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 21, 2019

AEX 21 augustus 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
21 aug 16:56 Marco Knulst

HSBC Hongkong and Shanghai Banking Corp gevestigd in het VK

20 aug 13:27 Bas Heijink

AEX op weg naar lagere niveaus Bas Heijink

20 aug 13:50 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: The hard road ahead for oil