fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -zondag, 11 augustus 2019

Veel interesse in Arriva – media

Er is veel interesse in een gedeeltelijke of volledige overname van Arriva, het Europese vervoersbedrijf van Deutsche Bahn. Dit meldde persbureau Bloomberg dit weekend.

Meer dan tien partijen, waaronder private equity firma's Apollo Global Management, Carlyle Group en Lone Star Funds, maar ook concurrenten als Go-Ahead, Stagecoach en Transdev, zouden zich hebben gemeld bij het Duitse spoorbedrijf, zeggen ingewijden. Partijen kunnen zich tot en met komende donderdag melden bij Deutsche Bahn.

Een verkoop zou volgens de bronnen 3,5 miljard tot 4 miljard euro op kunnen leveren. Eerder meldde Bloomberg al dat Deutsche Bahn met een eventuele verkoop van Arriva zeker een winst wil behalen ten opzichte van de boekwaarde van rond de 2,2 miljard euro.

Mocht het verkoopproces toch niet voldoende opleveren, dan is het alternatief mogelijk een beursgang in Amsterdam, berichtte het persbureau eerder deze week al.

Deutsche Bahn zou recent een prospectus hebben ingediend bij de Autoriteit Financiële Markten. De keuze voor Euronext Amsterdam, mocht het inderdaad tot een beursgang komen, heeft te maken met de snellere groei van Arriva op het vasteland van Europa. Meer dan de helft van de winst komt hier tegenwoordig vandaan. Dat was in 2010, toen Deutsche Bahn het Britse bedrijf overnam, slechts een fractie.

Arriva is actief in 14 landen, waaronder Nederland.

In maart kondigde Deutsche Bahn de plannen aan om Arriva te verkopen, waarbij de opbrengst zou worden gebruikt om schulden af te lossen en ter investering in het Duitse infrastructuurnetwerk. 

Woordvoerders van de betrokken bedrijven wilden dit weekend niet direct een reactie geven aan Bloomberg, of waren niet bereikbaar, aldus het persbureau.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud

09 dec 09:26 Martijn Rozemuller

Geduld is een schone zaak