fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - zaterdag, 10 augustus 2019 14:16

Chinese economie heeft mogelijk extra stimulering nodig

De beleidsmaatregelen die Beijing tot nu toe heeft genomen, zijn vooralsnog voldoende om de economische schokken op te vangen die worden veroorzaakt door de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Dit zegt het Internationaal Monetair Fonds in een regulier rapport dat vrijdagavond werd vrijgegeven.

Maar brengen de toenemende handelsspanningen de financiële en economische stabiliteit in gevaar, dan is mogelijk extra overheidsstimulering nodig, aldus het IMF.

In het rapport roepen de beoordelaars opnieuw op tot meer flexibiliteit in de wisselkoers en beleidstransparantie, maar er zijn geen tekenen dat China de valuta manipuleert, iets waar de VS het land deze week van beschuldigde.

De People's Bank of China liet de yuan afgelopen week devalueren in reactie op de verwachte nieuwe importsancties op Chinese producten die Amerika vanaf september wil invoeren. Dit leidde tot veel nervoiteit op de mondiale aandelenmarkten. 

Volgens het IMF is de Chinese yuan weliswaar wat in waarde gedaald ten opzichte van de dollar, maar verhandelt de munt vrij stabiel tegenover een mandje van grote valuta, wat impliceert dat er weinig tekenen zijn dat de Chinese centrale bank de valuta beïnvloedt. 

De Aandeelhouder TV

maart 30, 2020

AEX 30 maart 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 30, 2020

Rabobank schrapt dividend | 30 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 27, 2020

AEX week 13 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 27, 2020

Dramatische macrocijfers al ingeprijsd? | 27 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
30 mrt 11:37 Nico Bakker

AEX stopt zijn rebound

30 mrt 09:10 Jim Tehupuring

De markt biedt altijd kansen – ook nu

29 mrt 15:22 Albert Jellema

Dividend ABN AMRO, ING en vergoeding Rabobank geschrapt?