fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 8 augustus 2019

Prijsontwikkeling vanadium doet AMG pijn – media

De koersval van het metaal vanadium heeft een negatieve impact gehad op de resultaten in het tweede kwartaal van AMG. Dit zei CEO Heinz Schimmelbusch in gesprek met een analist van ProBeleggen.

Eind juli kwam bij de presentie van de tweede kwartaalcijfers naar voren dat de omzet en winst gedaald waren en dat de winstverwachting voor heel 2019 ook verlaagd werd.

"Het tweede kwartaal van 2019 werd vooral beïnvloed door de ongewone prijsontwikkeling in vanadium over de afgelopen kwartalen. De marktprijzen zijn vanaf begin 2018 tot en met het eerste kwartaal van 2019 voortdurend gestegen om vervolgens in een zeer korte periode tot heden te zijn ingestort", aldus CEO Heinz Schimmelbusch 

De CEO gaf aan dat er in het verleden ook wel stevige koersbewegingen waren waar te nemen, maar meestal wel met een consistent patroon. "Een korte piek gevolgd door een snelle daling. Dit parallelle patroon heeft een minimaal effect op onze voorraadpositie, aangezien we in de korte periode van een piek slechts een beperkt volume aan dure voorraden opbouwen", zo lichtte Schimmelbusch toe.

Echter de prijsontwikkeling van Vanadium in 2018 en 2019 werd gekenmerkt door een lange periode van stijging. Dit had tot gevolg dat AMG een aanzienlijke volume aan hoog geprijsde vanadiumvoorraden had opgebouwd. "Vervolgens stortte de prijs van het metaal in. Vanwege de plotselinge en stevige daling moesten we kostenaanpassingen aan onze voorraadpositie doen. Hierdoor wordt de winst op behaalde omzet geëlimineerd voor vrijwel de gehele werkkapitaalcyclus", aldus de topman van AMG.

Schimmelbuch stelde in gesprek dat er wel genoeg reden is om positief naar de toekomst te kijken. "Wij zijn er van overtuigd dat de winstgevendheid van de recycling van katalysatoren de komende jaren sterk zal profiteren van de verschillende macrotrends die de sector beïnvloeden."

Het aandeel AMG steeg donderdag 1,8 procent.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud

09 dec 09:26 Martijn Rozemuller

Geduld is een schone zaak