fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 7 augustus 2019

Update: Saxo Bank rondt overname BinckBank af

 Saxo Bank heeft woensdag de overname van BinckBank afgerond. Dit meldden de twee banken woensdagmiddag in een gemeenschappelijk persbericht.

Saxo en BinckBank meldden nu te gaan werken aan de integratie van de twee bedrijven. "De integratie zal uiteraard enige tijd duren en ontwikkelingen en verbeteringen zullen voortdurend worden gecommuniceerd", meldden de twee brokers.

Volgens CEO Kim Fournais van Saxo vragen de huidige markttrends om schaal. "En de succesvolle acquisitie van BinckBank is een sprong voorwaarts voor wat betreft het creëren van schaal, hetgeen cruciaal is voor ons lange termijn succes."

De combinatie heeft in totaal 860.000 klanten en circa 46 miljard euro aan klantvermogen in beheer.

Eind december 2018 werd bekend dat de Deense bank gesprekken voerde met BinckBank over een eventuele overname. In maart 2019 lanceerde Saxo Bank een bod op de Nederlandse broker. Saxo Bank betaalde 6,35 euro per aandeel BinckBank in contanten, of in totaal 424 miljoen euro. 

Inmiddels heeft Saxo Bank een belang van ten minste 95,14 procent in Binck. De resterende aandelen kunnen tijdens de na-aanmeldingstermijn worden aangemeld. Het voornemen is om de notering aan Euronext Amsterdam zo snel mogelijk te beëindigen. 

Update: om meer informatie toe te voegen.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud

09 dec 09:26 Martijn Rozemuller

Geduld is een schone zaak