Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 6 augustus 2019 07:45

PostNL nog niet uit de zorgen

vooruitzichten na 2020 beter

PostNL heeft dankzij een aantrekkende kasstroom en vooruitgang met het besparen van kosten, in combinatie met een onverwachte verhoging van het interim dividend, behoorlijke eerste kwartaalcijfers gerapporteerd. Dit stelde een rapport van de Duitse zakenbank Berenberg dinsdag.

De analisten vragen zich wel direct af of het positieve momentum in het lopende kwartaal kan worden gecontinueerd, gelet op onder meer de onzekerheid over de goedkeuring van de overname van Sandd, de uitkomst van nieuwe regelgeving en een onderzoek naar de postwet, het geplande afstoten van de Italiaanse activiteiten en de opening van twee nieuwe distributiecentra.

Het aandeel is volgens de analisten weliswaar ondergewaardeerd, maar beleggers worden eerst geconfronteerd met veel onzekerheid in 2020, voordat het opwaarts potentieel in de koers mogelijk tot uiting kan komen.

De onderwaardering ten opzichte van sectorgenoten valt te verklaren door het vooruitzicht van een “significant” negatieve vrije kasstroom in 2020, en het te verwachten schrappen van het slotdividend met het oog de overnamekosten van Sandd, aldus Berenberg.

Berenberg hanteert een Houden advies met een koersdoel van 2,65 euro.

Het aandeel PostNL sloot maandag in Amsterdam na de kwartaalcijfers bijna vijf procent hoger op 1,59 euro.

De Aandeelhouder TV

april 7, 2020

AEX 7 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 7, 2020

Hoop keert terug op financiële markten | 7 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 6, 2020

AEX 6 april 2020 – NIco Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 6, 2020

Olieprijs zet markten op scherp | 6 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen

07 apr 09:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

06 apr 15:01 Marco Knulst

Geld revolutie, de strijd om de wereldmacht