fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 5 augustus 2019 07:19

PostNL ziet resultaten aantrekken

Outlook gehandhaafd 
PostNL heeft in het tweede kwartaal van 2019 de resultaten zien aantrekken en kondigde een interim-dividend aan, naast de verkoop van de Postcon-activiteiten. Dit maakte het postbedrijf maandag voorbeurs bekend.

In het afgelopen kwartaal boekte PostNL een omzet van 681 miljoen euro, tegen 666 miljoen euro vorig jaar. Analisten hielden rekening met een omzet van 686 miljoen euro. 51 procent van de omzet uit het eerste half jaar kwam uit e-commerce.

Het onderliggend contante bedrijfsresultaat kwam wel hoger uit dan de verwachtingen van analisten. Zij rekenden op een resultaat van 34 miljoen euro, waar dit uiteindelijk 41 miljoen euro is geworden. Vorig jaar was er sprake van een resultaat van 33 miljoen euro.

De winst uit voorgezette activiteiten steeg van 9 miljoen tot 25 miljoen euro. De netto-kasstroom uit operationele en investeringsactiviteiten verbeterde van 45 miljoen euro negatief tot 21 miljoen euro positief.

PostNL realiseerde een volumegroei bij Pakketten van 13 procent, terwijl de postvolumes met 9 procent daalde, of met 9,8 procent gecorrigeerd voor één extra werkdag. Analisten mikten op een daling van de postvolumes in Nederland met 8,7 procent. Vorig jaar daalde de volumes nog met 10,8 procent en in het eerste kwartaal met 9,1 procent. Volgens PostNL was de bezorgkwaliteit stabiel op 95 procent.

Verder kondigde het postbedrijf een interim-dividend van 0,08 euro per aandeel aan. Ook bereikte het bedrijf een overeenkomst over de verkoop van de Postcon-activiteiten aan Quantum Capital Partners. De transactie wil PostNL voor het einde van het jaar afronden.

Verder stelde PostNL in afwachting te zijn van het definitieve besluit van de ACM over de voorgenomen consolidatie door de samenvoeging van de postnetwerken van PostNL en Sandd. "Als de ACM geen vergunning afgeeft voor deze consolidatie dan hebben de partijen de intentie om goedkeuring te vragen aan de staatssecretaris van Economische Zaken op basis van gewichtige redenen van algemeen belang", aldus CEO Herna Verhagen.

De outlook voor 2019 werd gehandhaafd. Dit betekent dat het bedrijf nog steeds mikt op een onderliggend cash bedrijfsresultaat van 170 miljoen tot 200 miljoen euro.

PostNL rekent op een daling van de briefpostvolumes in Nederland met 8 tot 10 procent.

De Aandeelhouder TV

maart 30, 2020

AEX 30 maart 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 30, 2020

Rabobank schrapt dividend | 30 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 27, 2020

AEX week 13 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 27, 2020

Dramatische macrocijfers al ingeprijsd? | 27 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
30 mrt 11:37 Nico Bakker

AEX stopt zijn rebound

30 mrt 09:10 Jim Tehupuring

De markt biedt altijd kansen – ook nu

29 mrt 15:22 Albert Jellema

Dividend ABN AMRO, ING en vergoeding Rabobank geschrapt?