fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 5 augustus 2019 21:01

Olieprijs lager gesloten

 De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten, vanwege de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China en de daaruit voortvloeiende zorgen over de olievraag.

Daarnaast volgt de markt met argusogen de ontwikkelingen in het Midden-Oosten, na het nieuws dat Iraanse troepen een Iraakse tanker in beslag hebben genomen die naar verluidt brandstof smokkelde nabij Farsi Island.

De oliefutures hervatten maandag hun val en volgden daarmee de verliezen in de bredere financiële markten, vanwege de zorgen over de aanhoudende handelsoorlog en het risico voor de wereldwijde vraag naar olie.

Vorige week leed de Amerikaanse oliebenchmark zijn sterkste daling in meer dan vier jaar, nadat de Amerikaanse president Donald Trump aankondigde om per 1 september importtarieven van 10 procent in te voeren op 300 miljard dollar aan Chinese goederen. China dreigde met vergeldingsmaatregelen.

Een ander punt van focus was de verzwakking van de Chinese yuan, waarbij de dollar/yuan voor het eerst in tien jaar boven  de grens van 7 uitkwam, wat leidde tot een wereldwijde verkoopgolf in aandelen en andere activa die als risicovol worden beschouwd, terwijl beleggers overstapten naar zogenaamde 'veilige havens'.

"Deze recente ontwikkeling suggereert dat zowel China als de Verenigde Staten zich voorbereiden op onderhandelingen voor de lange termijn en het is onwaarschijnlijk dat de aanvoer-, ofwel leveringsdiscipline, van OPEC voldoende tegenwicht biedt voor deze escalerende handelsspanningen, die op de olieprijs drukken", zei marktanalist Stephen Innes van VM Markets.

Handelaren blijven gefocust op het handelsconflict, zeiden analisten van JBC Energy, terwijl de markt ook Iran in de gaten houdt en mogelijke aanvoeronderbrekingen uit de regio, waar een prijsondersteunende werking van uit zou kunnen gaan.

De september-future voor een vat ruwe olie daalde maandag 1,7 procent, ofwel 0,97 dollar, op de New York Mercantile Exchange, tot 54,69 dollar.

De Aandeelhouder TV

januari 24, 2020

AEX week 4 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 24, 2020

Enerverende start beursjaar 2020

januari 24, 2020

Bayer gaat boeten voor Roundup | 24 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 23, 2020

AEX 23 januari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
24 jan 12:48 Redactie

AKZO bulls in de aanval

24 jan 10:00 Matthijs Kok

3 Nederlandse Beleggingstips voor 2020

23 jan 09:33 Marco Knulst

Opnieuw slechte signalen voor energiesector