fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 31 juli 2019 19:46

Wall Street licht hoger richting rentebesluit

 Wall Street noteert woensdagavond licht hoger, in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve. Met nog een paar uur handel te gaan, stijgen de Dow Jones index en de S&P 500 0,1 procent en de Nasdaq 0,2 procent.

De markt rekent op een renteverlaging met 25 basispunten naar een bandbreedte van 2,00 tot 2,25 procent. Het zou de eerste verlaging zijn in meer dan tien jaar.

Omdat de verlaging van de federal funds rate is ingeprijsd, zullen beleggers vooral letten op hints dat er meer monetaire verruiming zit aan te komen, om zo de negatieve impact van de handelsoorlog tussen de VS en China op te vangen. Woensdag werd bekend dat de twee landen pas in september verder gaan praten over een eventuele handelsdeal.

Mocht de Fed een minder verruimingsgezinde boodschap hebben dan de markt verwacht, dan reageren beleggers, en de Amerikaanse president Donald Trump mogelijk teleurgesteld.

"Powell bewandelt een lastige weg om de markten tevreden te houden en de dollar niet verder te laten stijgen", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. 

Op macro-economisch vlak werd vanmiddag al bekend dat het aantal banen in de private sector in juli in de Verenigde Staten harder toenam dan verwacht. Het aantal banen steeg met 156.000, terwijl werd gerekend op een stijging van 150.000 banen. 

Verder kromp de bedrijvigheid in de regio Chicago in juli nog verder. De Amerikaanse olievoorraden daalden opnieuw.

De euro/dollar noteerde woensdagavond 0,3 procent lager op 1,1130. Olie werd een procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Apple kan woensdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de techreus over het afgelopen kwartaal sterke resultaten rapporteerde. Ondanks de dalende iPhone-verkopen boekte het concern een omzetstijging van 1 procent, gesteund door sterke prestaties bij de dienstendivisie en wearables. Daarmee nam Apple afscheid van twee kwartalen op rij van krimp. Het aandeel stijgt woensdag 4 procent.

General Electric rapporteerde over het tweede kwartaal een beter dan verwachte aangepaste winst en omzet. GE verhoogde de vooruitzichten voor het hele jaar. Het aandeel stijgt xx procent.

Advanced Micro Devices daalt 8,5 procent, nadat het halfgeleiderbedrijf dinsdagavond waarschuwde voor een zwakker dan verwachte omzetgroei in het huidige kwartaal.

Humana wint 5 procent, nadat de zorgverzekeraar beter dan verwachte resultaten rapporteerde over het afgelopen kwartaal en bovendien een positieve outlook afgaf. 

Gilead Sciences heeft in het tweede kwartaal van 2019 grofweg vergelijkbare resultaten geboekt als een jaar eerder en de samenwerkingspartner van Galapagis besloot de outlook voor heel dit jaar te verhogen. Het aandeel daalt toch 2 procent.

Groupon heeft in het tweede kwartaal van 2019 zowel de omzet als het verlies zien dalen. De aangepaste EBITDA bedroeg 46,5 miljoen dollar. Dat was wel minder dan de 56,2 miljoen dollar een jaar eerder. Voor 2019 mikt Groupon nog altijd op een aangepaste EBITDA van ongeveer 270 miljoen dollar. Dat zou gelijk zijn aan de prestatie in 2018. Het aandeel daalt bijna 5 procent. 

Garmin heeft een record omzet en winst in het tweede kwartaal van 2019 gerealiseerd en meldde tevens dat het de verwachting voor de rest van het jaar naar boven bijstelt. De omzetverwachting werd naar boven bijgesteld van 3,5 miljard dollar naar 3,6 miljard. De verwachte winst per aandeel werden aangescherpt van 3,70 dollar naar 3,90 dollar. Het aandeel wint ruim 4 ptocent.

De Aandeelhouder TV

april 1, 2020

AEX 1 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 1, 2020

Uitstel en afstel sleutelwoorden | 1 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 31, 2020

AEX 31 maart 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 31, 2020

Outlooks 2020 sneuvelen bij bosjes | 31 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
01 apr 14:17 BNP Paribas Asset Management

Enige rust na de storm

31 mrt 09:55 Redactie

Herstel beweging nog niet ten einde?

30 mrt 11:37 Nico Bakker

AEX stopt zijn rebound