fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 31 juli 2019 14:57

Wall Street koerst af op hogere opening

De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het groen.

De handelsdag staat volledig in het teken van het rentebesluit van de Federal Reserve, waarbij de markt er vanuit gaat dat de Amerikaanse centrale bank de rente met 25 basispunten verlaagt. Beleggers kijken met name uit naar de persconferentie volgend op het rentebesluit met Fed-voorzitter Jerome Powell en hoopt op signalen over verdere stimuleringen van de centrale bank in de nabije toekomst.

ABN AMRO verwacht mogelijk drie renteverlagingen van 25 basispunten in de komende zes tot negen maanden.

"Er is de afgelopen weken veel gespeculeerd over de vraag of de Federal Reserve de tarieven met 25 basispunten of 50 basispunten zal verlagen, waar de discussie echter over zou moeten gaan is de vraag of de centrale bank de rente wel of niet zou moeten verhogen", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Daarnaast volgde de markt met argusogen de hervatting van de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China in Shanghai. Die gesprekken zijn inmiddels afgerond en van een doorbraak lijkt geen sprake. Volgens Chinese media zullen de twee partijen in september voor een volgende ronde van onderhandelingen om de tafel schuiven.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal banen in de private sector in juli in de Verenigde Staten harder toenam dan verwacht. Het aantal banen steeg met 156.000, terwijl werd gerekend op een stijging van 150.000 banen.

Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week gedaald met 1,4 procent. De marktindex daalde van 490,8 naar 484,0.

Later op de dag volgen naast het rentebesluit de inkoopmanagersindex van Chicago van juli. Daarnaast publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse olievoorraden rapport.

De euro/dollar noteerde op 1,1147. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1156 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1153 op de borden. 

De olieprijs noteerde woensdag tot 0,8 procent hoger. 

Bedrijfsnieuws

Apple kan woensdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de techreus over het het tweede kwartaal sterke resultaten rapporteerde. Ondanks de dalende iPhone-verkopen boekte het concern een omzetstijging van 1 procent, gesteund door sterke prestaties bij de dienstendivisie en wearables. Daarmee nam Apple afscheid van twee kwartalen op rij van krimp. Voor het lopende vierde kwartaal voorziet de techreus een omzet van 61 miljard tot 64 miljard dollar, wat meer is dan de consensus van 60,9 miljard dollar. De marge wordt verwacht uit te komen tussen de 37,5 en 38,5 procent. Het aandeel steeg voorbeurs 4,0 procent.

General Electric rapporteerde voorbeurs over het tweede kwartaal een beter dan verwachte aangepaste winst en omzet. GE verhoogde de vooruitzichten voor het hele jaar. Het voorziet een autonome omzetgroei voor Industrial van circa 5 procent. Voorheen was dit 0 tot 5 procent. De verwachting voor de aangepaste winst per aandeel werd ook opwaarts bijgesteld, naar 0,55 tot 0,65 dollar. Eerder was dit 0,50 tot 0,60 dollar. Het aandeel steeg 3,2 procent.

Advanced Micro Devices daalt 3,6 procent, nadat het halfgeleiderbedrijf dinsdagavond waarschuwde voor een zwakker dan verwachte omzetgroei in het huidige kwartaal.

Humana won 6,0 procent, nadat de zorgverzekeraar beter dan verwachte resultaten rapporteerde over het afgelopen kwartaal en bovendien een positieve outlook afgaf. 

Gilead Sciences heeft in het tweede kwartaal van 2019 grofweg vergelijkbare resultaten geboekt als een jaar eerder en besloot de outlook voor heel dit jaar te verhogen. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,1 procent lager.

Groupon heeft in het tweede kwartaal van 2019 zowel de omzet als het verlies zien dalen. De aangepaste EBITDA bedroeg 46,5 miljoen dollar. Dat was wel minder dan de 56,2 miljoen dollar een jaar eerder. Voor 2019 mikt Groupon nog altijd op een aangepaste EBITDA van ongeveer 270 miljoen dollar. Dat zou gelijk zijn aan de prestatie in 2018. Het aandeel opent vermoedelijk 4,7 procent in het rood. 

Garmin heeft een record omzet en winst in het tweede kwartaal van 2019 gerealiseerd en meldde tevens dat het de verwachting voor de rest van het jaar naar boven bijstelt. De omzetverwachting werd naar boven bijgesteld van 3,5 miljard dollar naar 3,6 miljard. De verwachte winst per aandeel werden aangescherpt van 3,70 dollar naar 3,90 dollar. Het aandeel zal bijna 7 procent hoger gaan openen. 

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,3 procent lager op 3.013,18 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 27.198,02 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 8.273,61 punten. 

De Aandeelhouder TV

april 1, 2020

AEX 1 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 1, 2020

Uitstel en afstel sleutelwoorden | 1 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 31, 2020

AEX 31 maart 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 31, 2020

Outlooks 2020 sneuvelen bij bosjes | 31 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
01 apr 14:17 BNP Paribas Asset Management

Enige rust na de storm

31 mrt 09:55 Redactie

Herstel beweging nog niet ten einde?

30 mrt 11:37 Nico Bakker

AEX stopt zijn rebound